Selamlar ben @CarlX, evet bildiğimiz gibi Assetto Corsa'da klavye ve fare kontrolleri ile oynarken oyunun ayarlarından "Traction Control" seceneğini ne kadar kapatırsak kapatalım oyun virajları donerken kendiliğinden gucu kesiyor bu da bize virajlardayken devir duşurup aracın boğulmasına sebep oluyor.
Gelelim bunu nasıl kapatacağımıza;

Gerekli uygulamalar:

vJoy bu programı indirip kuralım ve kenarda dursun. FreePIE bu programıda indirip kuruyoruz. Assetto Corsa.py dosyasını indiriyoruz bu bizim direksiyonumuzun ayarlarını barındıran script dosyamız. VirusTotal VirusTotal
www.virustotal.com

Script dosyasının VirusTotal linkini bırakıyorum kafasına takılacak arkadaşlar icin.

Script'i calıştırma:
FreePIE programını acıp "File" kısmından "Open" diyoruz daha sonra cıkan pencereden yukarıda indirdiğimiz Assetto Cors.py dosyasını secmemiz gerekiyor.

2. Dosyayı sectikten sonra "Script" kısmına basıp "Run Script" seceneğine basıyoruz.

Oyun ici tuş atamaları:
Fare eksenimiz donuş eksenimiz. Faremizin sol butonu gaz eksenimiz. Faremizin sağ butonu fren eksenimiz. Klavyemizden "E" tuşu vites arttırma tuşumuz. Klavyemizden "Q" tuşu vites duşurme tuşumuz. Klavyemizden "C" tuşu el freni tuşumuz.

Oyun icerisinde tuş atamaları bu şekilde gozukecektir.

Bu ayarları yapabilmemiz icin FreePIE programının acık ve Script'in calışır olduğundan emin olunuz aksi takdirde calışmayacaktır oyunu oynarken de FreePIE programını kapatmayınız veya Script'i durdurmayınız aksi takdirde hicbir tuş işe yaramayacaktır.

Oyun ici ayarlar bu şekilde olmalı;

Aklına takılacak arkadaşlar icin vJoy programı arka planda hicbir turlu calışıp sisteme yuk bindirmiyor.

FreePIE ise Script calışır durumdayken sadece 42 MB RAM kullanıyor.

Evet konumuzun son kısmına gelmiş bulunmaktayız sonuc olarak sizlere kanıtlamak icin bu rehberi yazarken bir yandan hızlı bir video kaydı aldım ısınma turu atmadım mazur gorun bazı yerlerde virajı kavrayamadım.

Gerisi sizin becerinize kalmış bir durumdur iyi forumlar.