Fen Bilgisi Oğretmeni
GOREVLER
Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş duzeylerindeki oğrenci gruplarına hangi yontemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan oğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. Fen bilgisi oğretmeni, bu program cercevesinde, Eğitim vereceği grubun duzeyine uygun bir calışma planı hazırlar, Kendisine ayrılan ders saatlerinde bu planı uygulayarak oğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, Oğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı onlemler alır, Eğitici kol calışmalarında gorev alarak oğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler duzenler, Oğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının cozumune yardımcı olur, Alanı ile ilgili gelişmeleri izler, bunların oğretim programlarına yansıtılması icin ilgililere onerilerde bulunur, Nobetci olduğu gunlerde, okulun duzen ve disiplinini sağlamak uzere gorev yapar, Sınıf oğretmeni olarak, oğrencilerin alan ve ders secmelerine yardımcı olur, yonetimle ilişkilerini sağlamaya calışır.
KULLANILAN ALET, MALZEME VE EĞİTİM MATERYALLERİ
Yıllık mufredat programı, gunluk calışma planları, not defteri, yoklama defteri, Ders kitapları, Okul arac ve gerecleri, Ders arac ve gerecleri.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ OZELLİKLER
Fen bilgisi oğretmeninin hem alanıyla ilgili hem de oğretmenlik mesleği ile ilgili niteliklere sahip olması gerekir. Fen bilgisi oğretmeni olmak isteyenlerin; Sayısal duşunme yeteneği gelişmiş, Fen bilimlerine ilgi duyan, Gozlemci, ayrıntıları algılama gucu gelişmiş, Araştırma yapmaktan hoşlanan, Duşuncelerini başkalarına acık bir bicimde aktarabilen, İyi bir oğrenme ortamı sağlayabilen; Dikkatli, işine ozen gosteren, Mesleğin sorunları ile ilgilenen ve cozum yolları bulmaya calışan, İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgorulu, sabırlı, Oğrencilerin duygu ve duşuncelerini anlayabilen, Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir.
CALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Fen bilgisi oğretmeni, sınıfta ve laboratuarda gorev yapar, gorevini genellikle ayakta yurutur. Calışma ortamı biraz tozlu ve gurultuludur.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- fen bilgisi oğretmeni olmak ...