CHP ESKİ GENEL SAYMANI ATALAY KENDİNİ SAVUNDU
Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin Hesaplarında 1 Milyon YTL'lik Usulsuzluk Tespit Etmesinin Ardından Gozlerin Cevrildiği Partinin Eski Genel Saymanlarından ismet Atalay, 1998 Yılında Muhasebe Muduru ile Posta İşlerinde Gorevli Bir Personelin Aralarında Anlaşarak 35 Milyar Liralık Yolsuzluk Yaptıklarını ve O Donemde Konuyu Yargıya İntikal Ettirdiğini Soyledi.
Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin hesaplarında 1 milyon YTL'lik usulsuzluk tespit etmesinin ardından gozlerin cevrildiği partinin eski genel saymanlarından İsmet Atalayhttp://www.haberler.com/ismet-atalay/, 1998 yılında Muhasebe Muduru ile posta işlerinde gorevli bir personelin aralarında anlaşarak 35 milyar liralık yolsuzluk yaptıklarını ve o donemde konuyu yargıya intikal ettirdiğini belirterek "Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygılıyız, herkes hesabını verecek ancak ben o donemde uzerime duşeni yaptım, konuyu yargıya intikal ettirdim ve yargı karar verdi. Bu kararın da Anayasa Mahkemesi'nde olması gerekir" dedi. Atalay, Anayasa Mahkemesi'nin gerekceli kararını gormeden değerlendirme yapmanın doğru olmadığını belirterek "Ancak bu Kanalturk'le başlayan AKP'nin cabalarının sonucudur, bula bula bunu buldular"diye konuştu.
CHP eski genel saymanlarından İsmet Atalay, kendi isminin de gectiği Anayasa Mahkemesi'nin CHP hesaplarında 1 milyon YTL'lik usulsuzluk tespit etmesi konusunda ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin gerekceli kararını gormek gerektiğine işaret eden Atalay, 1992-1998 yılları arasında CHP Genel Saymanlığı gorevinde bulunduğunu belirterek şunları soyledi:
"1998 yılında muhasebe muduru ile posta işlerinde gorevli bir personel kendi aralarında anlaşarak 35 milyar liralık yolsuzluk yapmışlar. Biz durumun farkına vardık, ilgili şahısların işine son verdik. Konuyla ilgili de Cumhuriyet Savcılığına başvurduk. Tam tarihini hatırlamıyorum ancak yargı yapılan yolsuzlukla ilgili, paranın iadesine karar verdi. Bu kararların Anayasa Mahkemesi onunde de olması gerekir. Ancak tam bir değerlendirme yapmak icin de Mahkeme'nin gerekceli kararını gormek gerekiyor. Biz yargı kararına saygılıyız, herkes elbette hesabını verecek. Ancak donemimde bunun dışında herhangi bir usulsuzluk sozkonusu değil. Ben bu yolsuzluk konusunda da gereğini yapmışım, yargıya intikal ettirmişim, yargı da kararını vermiş."
Atalay, yaşanan gelişmelerin, AKP'nin Kanalturk'le ilgili cabasının bir sonucu olduğunu belirterek "bula bula da bunu buldular, şu aşamada gerekceli kararı gormeden daha fazla değerlendirme yapmak doğru değil. Gerekli acıklamaları parti yoneticileri yapacaktır" dedi.
haberler.com
Chp Eski Genel Saymanı Atalay Kendini Savundu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Chp Eski Genel Saymanı Atalay Kendini Savundu