Oğretmenlerin Mecburi Hizmet Suresi 4 Yıla Cıkarılıyor
Bakanlığın "zorunlu rotasyon" calışmasına gore, doğu ve guneydoğuya atanan oğretmenler 4 yıl sureyle atandıkları okulda gorev yapmak zorunda olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), dershanelerin kapatılması surecinde ozellikle Doğu ve Guneydoğu Anadolu bolgelerinde okuyan oğrencilerin eğitim acıklarının kapatılması icin bolgeler ve okullar arasında yer değiştirme zorunluluğu getirecek "rotasyon" sistemi uzerinde calıştığı ortaya cıktı.
MECLİS'E GELECEK
Milliyet'in haberine gore, MEB yetkililerinden alınan bilgiye gore, "rotasyon" calışması dershanelerin kapatılması yasa tasarısı ile beraber Meclis gundemine gelecek.
MEVCUT DURUMDA GOREV SURESİ DOLMADAN ATAMA YAPILABİLİYOR
Mevcut durumda, 3 yıl zorunlu doğu gorevi bulunan oğretmenler, evlilik, sağlık, eğitim gibi gerekcelerle gorevlerini tamamlamadan, atamalarını batı illerine aldırabiliyor.
Bu nedenle de doğu illerinde oğrenciler coğu zaman kendisini 1. sınıfa başlatan oğretmeni ile ilkokulu bitiremiyor.
ZORUNLU ROTASYONLA 4 YIL GOREV YAPACAKLAR
Bakanlığın "zorunlu rotasyon" calışmasına gore, doğu ve guneydoğuya atanan oğretmenler 4 yıl sureyle atandıkları okulda gorev yapmak zorunda olacak.
OKULLAR ARASI ROTASYON DA GELİYOR
Yaptırdığı araştırmalara gore uzun yıllardır aynı oğretmenin calıştığı kurumların bolgelerinde "oğretmenleri cok iyi" şeklinde bir algı yarattığı sonucuna varan bakanlık, bu algının değişmesi icin de oğretmenlere okullar arası rotasyon uygulaması planlıyor.
20 YIL AYNI OKULDA CALIŞAN OĞRETMENİN DE YERİ DEĞİŞECEK
Buna gore oğretmenlerin meslek hayatı boyunca en az birkac defa okul değiştirmesi gundeme gelecek. Bu duzenlemeyle birlikte MEB, orneğin 20 yıldır aynı okulda calışan bir oğretmenin okulunu hatta calıştığı bolgeyi de değiştirecek.
http://habercuk.com/haber/ogretmenle...aber-7659.html
http://habercuk.com/haber/ogretmenle...aber-7659.html
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- oğretmenlere kotu haber