Merhaba arkadaşlar yaşadığım bir problemle ilgili size danışmak istedim. Superonline fiber 500mbps internet kullanıyorum interneti dun bağlattım. Speedtest hızım 940mbit cıkmasına rağmen (muhtemelen yeni bağlattığım icin ilk ay 1000mbps veriyorlar.) Steam indirme hızı en fazla kısa sureliğine 20mbleri gorup sonra 5-10 arası gidip geliyor. Daha once Turknet 100mbit kullanıyorken stabil 10MB/s civarı hız alıyordum boyle dalgalanma veya duşukluk olmuyordu. Steamde hicbir hız sınırlaması acık değil. Steam indirme onbelleğini birkac defa sıfırladım. Bilgisayarı yeniden başlattım. İndirmeyi bircok defa yeniden başlattım. Ağda arka planda calışan uygulama yok. Yaşadığım yere en yakın steam serveri secili (Ankara- İstanbul- İzmir- Yunanistan- Almanya hepsini denedim). Bilgisayarda 512gb Samsung 970 EVO SSD mevcut yazma hızı sınırlaması yok yani. NetAdapterRepair kullanarak tum ayarları yaptım. Modeme cat6 kabloyla bağlanıyorum kablo gayet kısa. Modem ethernet portunu değiştirdim. Ethernet surucusu guncel. Windows guncel. Steam guncel. Windows defender harici antivirus vs. kullanmıyorum. Windows defender guvenlik duvarı vs kapattım actım değişen hicbir şey olmadı. Zaten Steam dışında indirmelerde veya hız testlerinde hicbir problem yaşamıyorum. Sorun sadece Steam indirmesinde karşıma cıkıyor.

Edit: PUBG bittikten sonra tekrardan onbellek sıfırlayıp Dota2 indirmeyi denedim onda da anlık 36MB/S cıktı sonra 1MB/s kadar duştu ve 5-10 arası gidip gelmeye başlamıştı uzun bi sure 3MB/s civarı seyretti sonradan +50MB/s sabitlendi ve indiriyor ilginc ama kendiliğinden duzeldi gibi sorun.

Dosya Ekleri Ekran Alıntısı.JPG 141,2 KB · Goruntuleme: 78