Merhaba arkadaşlar. Dun bir konu acmıştım, onun altına yorum yazmak yerine bu konuda yardım isteyenlerin kolay ulaşması adına konu acıyorum. F1 2020'de indirime girmişken bunu denemek istedim. İnternette F1 2019 icin bir video vardı fakat herkes altına 2020 icin nasıl yapılabileceğini sormuş. Turk arkadaşlar da vardı ozellikle bunu soranlar arasında.
Baştan sona adımlar şu şekilde olmalı:
1- PowerShell'e " bcdedit -set testsıgnıng on " yazıp Windows'u sınama moduna alyoruz. Eğer olmazsa ve yetkiniz yok derse (videoda bundan bahsedilmiyor) BIOS'tan secure mod seceneğini disable yapıyoruz ve tekrar deneyince oluyor.
2-Aşağıdaki videonun acıklama linkindeki dosyayı indiriyoruz ve icindeki ppjoy uygulamasını kuruyoruz. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatıyoruz. (Videoda bundan da bahsedilmiyor ve bu yuzden kafayı yedim 10 dk falan)
3-Sonra aynı videodaki gibi glovepıe uygulamasını acıp open diyoruz ve mousedrive. Pie'yi secip run tuşuna basarak calıştırıyoruz. (Oyunu oynarken arka planda bu scriptin okunması lazım.)
4-F1 2020'ye uyarlamak icin en onemli adım: Steam workshopa steering mosue F1 2020 yazıp abone oluyoruz.
5-Oyuna giriyoruz, settings, Control ve F1 tuşuna basıyoruz (browse Steam workshop) ve ayarlar karşımıza cıkıyor. Tuş ayarlarını oyun icinden istediğiniz gibi editleyebilirsiniz.
Oyunu mousela oynamak icin Windows sınama modunda olmalı ve glovepıe uygulaması arka planda run konumunda calışmalı.
800 DPI mouse hassasiyeti ile Monaco Grand prixi haric tum pistlerde biraz antrenman yapınca iyi şekilde oynanabiliyor. En azından ilk oynayışım olmasına rağmen %65 zorlukta iyi bir yarış cıkartabildim fakat ilk defa bileğimi bu kadar zorladığım icin biraz ağrı oldu tabii Monaco'yu hic tavsiye etmem cunku bileğinizi kaybedebilirsiniz.