Bartın'ın Amasra ilcesi, 14 Eylul gunu, saat 18.45 sıralarında patlama ile sarsıldı. Turkiye Taşkomuru Kurumu Amasra Muessesesi ’nde yaşanan maden ocağı patlaması sonucunda 41 madenci şehit oldu. Geride acılı aileler bırakan şehitler, toprağa verilip yaralar sarılırken patlamada hayatını kaybedenlerden bir de Şuayip Okul. Şuayip Okul, Canakcılar koyunde son yolculuğuna uğurlandı. Son yolculuğuna uğurlanan Okul ’un eşi Eda Okul, sosyal medya hesabından yurek burkan paylaşım gercekleştirdi. İHA'nın haberine gore; Şehit madenci Şuayip Okul ’un eşi Eda Okul mesajında, şu ifadelere yer verdi:
"Eşim Şuayip Okul ’u maden ocağı patlaması sonucu kaybettim. Arayan, soran, mesaj atan herkesten Allah razı olsun. Mesajlarınıza donuş yapamıyorum. Acım cok buyuktur inanın. Sadece tek isteğim herkesten dua. Şimdiden Allah razı olsun. Seni cok seviyorum canımın ici. Sensizlik cok zor. Hic aklıma gelmezdi bizi yalnız bırakacağın. Canım şehidim benim. Nurlar icerisinde uyu. Mekanın cennet olsun. Seni cok seviyorum."