Haber ilginc geldi buyrun sizlerde okuyun...

Komutandan Oğretmene Suclama: Kızımı Nasıl Ararsın?
Samsun'un Asarcık İlcesi'nde Edebiyat Oğretmeni Ozgul Gorum, sınavda kopya cektiğinden şuphelenerek ustunu aradığı kız oğrencinin babası tarafından savcılığa verildi. İfade veren oğretmen Gorum'de oğrencinin asker olan babasının kendisini tehdit ettiğini belirterek şikayetci oldu.
Samsun'un Asarcık İlcesi'nde bulunan cok Programlı Lisede gectiğimiz 11 Ocakta meydana gelen olayda Edebiyat oğretmeni Ozgul Gorum 10. sınıflara yazılı sınav yaptı.
26 yaşındaki oğretmen Ozgul Gorum, sınav sırasında kopya cektiğinden şuphe duyduğu kız oğrenci D.Y.'nin ustunu aradı, ancak kopya bulamadı. D.Y. olayı babası olan Asarcık İlce Jandarma Garnizon Komutanı Astsubay Başcavuş Fuat Y.'ye anlattı. Fuat Y. "Kızıma izinsiz ust araması yapıldı" diyerek Cumhuriyet Savcılığı'na suc duyurusunda bulundu.
Şikayet uzerine gectiğimiz Perşembe gunu Ozgul Gorum, Kavak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip ifade verdi. Oğretmen Gorum, savcıya verdiği ifadesinde kopya araması sırasında D.Y.'yi rencide edecek her hangi bir harekette bulunmadığını soyledi.
Olayın ardından İlce Jandarma Garnizon Komutanı Astsubay Başcavuş Fuat Y.'nin kendisini arayarak goruşmek istediğini soyleyip makamına cağırdığını belirten Ozgul Gorum, "Kendisi bana 'Biz bir şey yapmıyorsak acizliğimizden değil. Bu okulu hepinizin başına yıkarım, istersem sana burada oğretmenlik yaptırmam, yapamayacaksın da" diyerek tehditte bulundu.
Daha sonra D.Y. iceri geldi. Fuat Y. Kızının sırtını sıvazlayarak 'Sen ilce jandarma komutanının kızısın, gerekirse bunu soyleyip kendini aratmayacaksın, kimse seni arayamaz. Sende kim olduğunu bil' dedi. Ben de bu konuşmalar uzerine oradan ayrıldım" diye konuştu.
Şupheli olarak ifade veren oğretmen Gorum de komutandan kendisine tehdit ve hakarette bulunulduğunu iddia ederek şikayetci oldu. Olayı duymasının ardından oğretmenle goruştuğunu soyleyen Turk Eğitim Sen Samsun İl Başkanı Levent Kuruoğlu ise oğretmenlerin her zaman oğrencilerinin uzerlerini aradığını belirterek "Bizden oğrencilerin uzerlerini aramamızı istiyorlar. OSYM'nin yaptığı sınavlarda da arama yapılıyor. İlk defa boyle bir şeyle karşılaştık. Oğretmenimizin yanındayız sendika olarak olayın peşini bırakmayacağız" dedi.