Sevgili melekler,
Bir kopya skandalı daha!..Soruşturması tamamlanan acıkoğretim ve acıkoğretim meslek lisesi sınavlarında İstanbul, Ankara, Mardin, Ağrı, Batman, Şırnak, Bartın, Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır, Bitlis başta olmak uzere 42 ilde, 669 sınıf ve cezaevi salonunda kopya cekildiği saptandı.Haberin ayrıntıları şoyle;
1 YIL MEN CEZASI
İlk belirlemelere gore; kopya skandalına adı karışan oğrenci sayısı 10 bin 704 kişiyi, oğretmen sayısı ise 4 ayrı oturumda salon başkanlarıyla birlikte 1338i buluyor. Turkiyede ilk kez toplu kopya verdiği gerekcesiyle 1338 oğretmen ile toplu kopya cektiği saptanan ve sayıları ilk belirlemelere gore; 10 bin 704e ulaşan oğrenciler, 1 yıl sureyle merkezi sistemle yapılan sınavlara alınmama cezasına carptırıldı.
"TEHDİT ETTİLER"
Oğretmenlerin ise, sınav gunu polisin oğrencilerden cep telefonlarını toplamadığını ve doğru cevapları soylemeleri konusunda bolgenin onde gelenlerince tehdit edildiklerini belirterek, can guvenliklerinin bulunmadığı savunması yaptığı oğrenildi.
MEB Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu merkezi sistemle 15-16 Ocak 2011 tarihlerinde Acık Oğretim Lisesi ve Mesleki Acık Oğretim Lisesi sınavlarını yurt genelinde 4 ayrı oturumda gercekleştirdi. 225 bin oğretmenin sınav gozetmeni olarak gorev yaptığı sınava 2 milyon 243 bin oğrenci katıldı. Sınavdan yaklaşık 2 ay sonra Guneydoğuda bir okulda yapılan ve oğrencilere oğretmenler tarafından acıkca kopya verildiğini gosteren gizli kamera goruntusu ortaya cıktı.
"YAZABİLDİNİZ Mİ? MUFETTİŞLER DUYMASIN"
Haberturk'un haberine gore; Acık Oğretim Lisesi ve Mesleki Acık Oğretim Lisesindeki goruntuler incelendiğinde oğretmenin cevap anahtarını tek tek okuyup "Cevap anahtarını okuyorum. (...) Yazabildiniz mi? Yazamayan, anlamayan var mı? Cabuk yazın, diğer sınıftaki arkadaşlarınıza da gideceğim. Okulda mufettişler var, duymasın" diye konuştuğu goruldu.
Sınav merkezine nasıl girebildiği bilinmeyen bir cep telefonuyla gizli kayıt yapılan goruntu ortaya cıkınca, Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. Merkezi sistemle yapılan Acık Oğretim Lisesi ve Mesleki Acık Oğretim Lisesi sınavında, Guneydoğu Anadolu Bolgesinde olayın yaşandığı okulda girip kopya ceken oğrenciler ve kopya cekilmesine yardım edip goz yumduğu iddia edilen 1338 oğretmen yakın takibe alındı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Cubukcunun talimatıyla soruşturmayı derinleştiren Bakanlık mufettişleri, skandalın boyutlarının sanıldığından daha buyuk olduğunu ortaya cıkardı. NTV