Anne karnında depremi yaşayan bebek 50 saat enkaz altında kurtulmayı bekledi ve dun...

Cin'deki 7.9 buyukluğundeki depremin ardından enkaz altında 50 saat kaldıktan sonra kurtarılan hamile bir kadın dun doğum yaptı. Zhang Xiaoyan adlı kadın 3.3 kilogram ağırlığında bir kız cocuğu dunyaya getirdi. Enkaz altında kaldığı sırada yaşadıklarını anlatan Cinli kadın, "Yıkıntının altındayken, ben yaşamasam bile bebeğim yaşasın diye duşundum. Bu umuda tutundum ve kurtulduk" dedi.
Bu defa sel vurdu: 112 olu
Cin'de gecen haftalarda etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen sellerde olenlerin sayısının 112'ye ulaştı. Cinli yetkililer 1.27 milyon kişinin de evini terk ettiği acıkladı.
Sivil Savunma Bakanlığı'nın acıklamasına gore, orta ve kuzeydeki uc bolgede 57 kişi, guneydeki 9 bolgede de 55 kişi oldu.
On binlerce evin sular altında kaldığı, yaklaşık 1.5 milyar dolarlık zarara yol acan sellerde toplam 1.27 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.
Cin'de gecen mayıs ayında meydana gelen 7.9 buyukluğundeki depremin ardında yaklaşık 70 bin kişi hayatını kaybetmişti.

hurriyet.com