Dekolteli balıkcıya ceza!

İSTANBUL Milliyet

Galata Koprusu uzerinde uzerinde dekolte elbiseyle balık tuttuğu iddiasıyla, "hayasızca hareketlerde bulunmak" sucundan yargılanan iki cocuk annesi Gulcan Kose, 5 ay hapis cezasına carptırıldı.
İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, tutuksuz sanık Kose katılmadı. Davayı karara bağlayan Hakim Cahit Marancı, Kose'yi 6 ay hapse mahkum etti. Hakim, Kose'nin mahkemeye karşı tutumunu lehine takdir ederek cezayı 5 aya indirdi. Sanığın sabıkasız olması ve tekrar suc işlemeyeceği kanaati hasıl olduğunu ifade eden Marancı, 1 yıl denetimli serbestlik suresi belirleyerek bu sure icerisinde suc işlememe koşuluyla cezanın ertelenmesine hukmetti.
Hazırlanan iddianamede, 12 Haziran 2007'de Galata Koprusu'nde uzerindeki dekolte kıyafetle balık tutmaya calışan Gulcan Kose'nin (28) eteğinin ruzgardan havalanması sonucu mahrem yerlerinin gorunduğu belirtiliyordu. Savunmasında hakkındaki suclamaları kabul etmeyen Kose ise "Balık tutmaya calışırken guvenlik gorevlileri gelip laf attı. Ben de kufur ederek gitmelerini soyledim ve polis cağırdım. Uzerimde iddia edildiği gibi gecelik yoktu. Kesinlikle teşhircilik de yapmadım" demişti.
milliyet.com