Turkiye'nin en kucuk 'pilli bebeği' melişlerim.
O pil o kadar cok insanı hayatta tuttu ki en başta benim cocukluk arkadaşımı.. Evleniyor şimdi hayatı boyu bu pilleri ile yaşayacak Allahım o ve onun gibi hastalara yardımcı olsun..

Gozlerini dunyaya kalp ritmindeki bozuklukla acan 1 gunluk bebek, kalbine takılan pille yaşama tutundu
Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gorevli kalp-damar cerrahları Prof. Dr. Ali Kutsal, Opr. Dr. Hakan Aydın ve Opr. Dr. Murat Koc’dan oluşan ekip, Turkiye’de bir ilke imza atarak kalbine 90 gramlık pil taktıkları 2 kilo 350 gram ağırlığındaki bebeği hayata bağladılar.
ANNE KARNINDA TESPİT EDİLEMEDİ
Operasyonla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Hakan Aydın, başka bir hastanede dunyaya gelen bebeğin kalp hızının, doğumdan hemen sonra normalden duşuk olduğunun tespit edilmesi uzerine, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini soyledi. Anne karnında boyle bir anomali tespit edilmeyen bebeğin kalbine, ritmi normale dondurecek kalp pili takılmasına karar verdiklerini belirten Aydın, şu bilgileri aktardı:
İSTEDİĞİ GİBİ KOŞUP OYNAYABİLECEK
"Kalp hızı normalde atması gerekenden duşuk olan hastamıza bu operasyon yapılmasıydı kalp yetmezliğinden kaybedecektik. Bu nedenle kalbine pil takmaya karar verdik. Cerrahi yontemle kalbinin uzerine pilin bağlantı kabloları sabitleştirildi, daha sonra da bataryasına bağlantı sağlandı. Bu işlem yetişkin hastalarda daha farklı bir yontemle yapılıyor. Ancak hastamız cok kucuk olduğu icin bu yontem uygulandı. Bundan sonra yaşamını normal bir şekilde surdurebilir, buyuyunce de istediği gibi koşup oynayabilir. Cunku taktığımız pil buna imkan verecek ozellikte."
SAĞLIĞI GAYET İYİ
Şimdi 28 gunluk olan bebeğin sağlık durumunun son derece iyi olduğunu, kontrollerinin 6 ayda bir yapılacağını ifade eden Aydın, hastanın kalp ritmi belli bir sure sonra normale donduğu takdirde, kalp pilinin devre dışı bırakılarak takip edileceğini, ancak bunu erken donemde beklemediklerini soyledi.
5 İLA 7 YIL SONRA YENİLENECEK
Pilin 5-7 yıl sonra yenilenmesi gerekebileceğini anlatan Aydın, "Hastamıza, 90 gram ağırlığında dunyada uretilen en kucuk kalp pilini taktık. Dunyada da nadir uygulanan bu operasyon, Turkiye’de bu kadar duşuk ağırlıktaki bir bebeğe ilk kez uygulandı" diye konuştu