Apple, İphone, apple yazılımları, mert erdir yazılımı kırdı, konulaeı hakkında detaylı bilgi alalım arkadaşlar.

Dunyaca unlu bir firma olan Apple'ın yazılımını kıran Mert Erdir isimli Bir Turk genciymiş melekler.

iPhone 5'te kullanılacak iOS 5 yazılımını Mert Erdir isimli genc bir Turk kırdı. Dunyayı şaşırtan Erdir, internette gunun yıldızı oldu

İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki Mert Erdir, Apple’ı alt etmeyi başardı. Vatan gazetesinin haberine gore; Amerika’nın bilişim devi Apple, onceki gun buyuk tartışma yaratan iCloud sistemi ile birlikte guncellenen yeni yazılımı iOS 5’i kamuoyuna tanıttı.

Apple’ın henuz yapım aşamasındaki iPhone 5 telefonunda kullanacağı yazılım icin, bir deneme surumu hazırlandı. Apple tarafından onceden belirlenen yazılım uzmanlarına verilen iOS 5 Beta isimli yazılımı İstanbullu bir genc aşmayı başardı.

Apple’ın bu yazılımını kıran Mert Erdir, başka bir yoldan guncelleme yapmayı başardı.

Tek kuruş harcamadan akıllı telefonu iPhone’a yenilenen yazılımı yukleyen Erdir, sistemdeki bir acıktan yararlandığını acıkladı. Erdir sosyal paylaşım sitelerine yaptığı acıklamada “Amacım kimseye zarar vermek değil, sadece aşık olduğum Apple şirketinin ve belki bir gun tanışabileceğim Steve Jobs’un dikkatini cekmek. Bana Twitter’dan ulaşabilirsiniz. Bu yazılımı param olmadığı icin kırdım, bu yuzden hevesli genc bir yazılımcıya bağışlarınızı bekliyorum” dedi. Konuyla ilgili Apple’den herhangi bir acıklama gelmedi.

Posta.