Kararı yanlış anladı, cezaevine girdi meleklerim. Nasıl bir durumdur bu gulelim mi ağlayalım mı anlayamadım ben ..

OTOMOBİLİNİN akusunu calan hırsızları dovmekten tutuksuz yargılandığı mahkemede, kadın hakimin ’hukmun acıklanmasının 5 yıl ertelenmesi’ kararını yanlış anlayan ve 5 yıl hapis yatacağını sanarak, ’sizin de mahkemenizin de’ diye bağırıp, duruşma tutanaklarını yırtan ’Pala Yasin’ lakaplı boksor Yasin Aytekin tutuklandı.Buyukşehir Belediyesine bağlı taşeron temizlik şirketinde calışan ve boks sporuyla uğraşan 23 yaşındaki Yasin Aytekin, kendisine ait otomobilin akusunu caldıkları iddiasıyla 4 kişiden şikayetci oldu. Polisin hırsızların izine ulaşamaması uzerine akuyu calan 4 kişiyi bulan Aytekin, cezalarını dayakla verdi. İddiaya gore hırsızlık yapanları yumrukları ile hastanelik eden Yasin Aytekin, dayak yiyenlerin şikayeti uzerine gozaltına alındı. Hakkında dava acılan Aytekin’in tutuksuz yargılanmasına başlandı.KARARI YANLIŞ ANLAYINCA OLAN OLDU3’ncu Sulh Ceza Mahkemesi’nde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Yasin Aytekin, 8 Haziran gunu karar duruşmasına cıktı. Duruşma sonunda Hakim Hulya Akar, Yasin Aytekin’le ilgili mahkemenin verdiği hukmun acıklanmasının 5 yıl ertelendiğini acıkladı. Aytekin ise iddiaya gore erteleme kararını yanlış anladı ve 5 yıl hapis yatacağını sandı. Ofkelenen Aytekin hakime, "Sizin de, mahkemenizin de. Ben bir daha gelmem" diye bağırarak, verilen duruşma tutunaklarını yırttı. Ayrıca Hakim Hulya Akar’a yoresel şiveyle "Hele sufatına (yuzune) bak şunun" diye hakaret etti.Hakim Hulya Akar’ın şikayeti uzerine duruşma cıkışı gozaltına alınan Yasin Aytekin, Cumhuriyet Savcılığı’nın tutuklama talebiyle nobetci 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne cıkarıldı. Yasin Aytekin, ’mahkemenin huzurunu bozmak ve gorevli hakime hakaret’ suclarından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne gonderildi.
[h=1][/h]