[h=1]OLİMPİYATLARIN AMACI[/h]Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur. İletişim cağında kulturlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kulturlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Turkiye'nin dunya ulkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Turkce oğrenen binlerce oğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır.
Turkce Olimpiyatları da Turkcemizin dunyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması icin oluşturulan bir emeğin urunudur. En iyi Turkce oğrenenleri odullendirmek amacıyla 2003 yılından beri duzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Turkceye karşı buyuk bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır.
Turkce Olimpiyatları bir final niteliğindedir. Yarışmacılar finale gelene kadar bircok aşamadan gecmektedir. Oğrenciler, sınıf ve okul secmelerinden sonra ulke secmelerinden gecerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 10.000 oğrenci hazırlanmaktadır.
Turkiye'deki finallere katılmaya hak kazanan oğrenciler, ulkelerini Turkce olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ulkesini tanıtmakta ve kulturlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Her yıl, geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların odul toreninde, Turk diline ve kulturune hizmet eden devlet buyuklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına ozel hizmet odulleri verilmektedir.
Bizler, Anadolu insanın samimiyetinin neler yapabileceğinin hikÂyesini oluşturduk Turkceder olarak. Topraklarımızdan dunyaya yayılan Turkcenin gucune inandık. Turkceyi oğrenen cocukların kardeşlik duyguları ile beslendiklerini gorduk.
Mevlana'dan Yunus Emreden şiirler okuyan, turkulerimizi seslendiren bu cocukların bir yaz başında ulkemize bıraktıkları tatlı bir huzur bunun gostergesi değil midir?

gecen hafta altınparka ben de gittim ve gozlerim yaşardı ..dort bir yandan turkce konuşulması ,turkiye sevgisi beni hem onurlandırdı ,hem gururlandırdı..

Oyle guzel bir organizasyonki bunu tertip edenlerden ALLAH RAZI OLSUN..
dunyanın bin turlu koşesinde gelip turkce şarkılar ,şiirler soylemek ,bizim yoresel oyunlarımızı icra etmek ,turkiye sevgisini yaşatmak oyle guzel birşeyki ..
gencecik dunya cocukları turkiyeyi ne kadar cok tanır ,ne kadar cok dilimizi konuşur ve bizi anlamaya calışırlarsa eminimki yarının cocukları buyuduğu zaman cok daha guzel bir dunya icin calışacak ,turkiyeye olan sevgilerinden oturu ,barış ve kardeşliği yaşatacaklardır diye umut ediyorum..
biz bile bu kadar guzel turkce şiir ,şarkı okuyamazken bu genclere bu sevgiyi aşılamak ve bunları oğretmen takdire şayandır diye duşunuyorum..
ulkemizin tanıtılmasında bu gibi organizsayonların coğalması ,dilimizin dunya dili ,ulkemizin dunya ulkeleri arasındaki sevgisinin artması dileğiyle..