2011 LYS sonuclarına gore secilen universiteler ve bolumler hakkında bir araştırma yapılmış melekler

Bir internet sitesi uzerinden 66 bin Universite adayının katılımıyla yapılan tercih provaları, hukuk, en cok tercih edilen bolumler olduğunu ortaya koydu.
İnternet sitesinden yapılan yazılı acıklamaya gore, 66 bin Universite adayının katılımıyla gercekleşen tercih provalarından elde edilen verilerde, en cok tercih edilen ilk 15 bolumun hukuk, tıp, okul oncesi oğretmenliği, işletme, sınıf oğretmenliği, inşaat muhendisliği, işletme (ikinci oğretim), iktisat, iktisat (ikinci oğretim), bilgisayar ve oğretim teknolojileri oğretmenliği, makine muhendisliği, mimarlık, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, tarih ve bilgisayar oğretmenliği olduğu goruldu.
En cok tercih edilen ilk 15 Universite ise İstanbul, Marmara, Gazi, Dokuz Eylul, Ege, Ankara, Anadolu, Selcuk, Akdeniz, Kocaeli, Uludağ, Karadeniz Teknik, Sakarya, Canakkale Onsekiz Mart ve Ataturk universiteleri oldu.
Acıklamada, goruşlerine yer verilen proje yoneticisi Hasan Yaşar, şunları kaydetti:
"Gectiğimiz yıllarda oğretmen atamalarında karşılaşılan sorunlardan dolayı okul oncesi ve sınıf oğretmenliği bolumlerine ilgi azalmıştı. Ancak sozleşmeli oğretmenlerin kadroya alınacağının duyurulmasıyla beraber bu bolumler yeniden en cok tercih edilen bolumler arasına girmeyi başardı. Bunun yanında bu yılki tercih eğilimlerinde dikkat ceken bir diğer unsur da ikinci oğretime ilginin artmış olması. Bunda bolumlerin ikinci oğretim puanlarının duşuk olmasının yanı sıra ikinci oğretimin oğrenciye gunduzleri calışma imkanı vermesi de etkili rol oynuyor. "
Yaşar acıklamasında, şu ifadelere yer verdi:
"Ayrıca son yıllarda yeni hastanelerin acılması nedeniyle tıp ile beraber hemşirelik, eczacılık, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik, ebelik, sağlık yonetimi ve tıbbi sekreterlik gibi diğer sağlık bolumlerine gosterilen ilgi de arttı. İnşaat muhendisliği ve mimarlık tercihlerinin artmasında ise inşaat sektorleriyle ilgili reklamların yaygınlaşması rol oynuyor. Bu reklamları goren Universite adayları, bu sektorde para olduğunu duşunerek tercihlerini bu bolumlerden yana kullanmayı tercih ediyor. "