2011, şike soruşturması, aziz yıldırım, şekip mosturoğlu, ses kayıtları, son dakika haberleri, son gelişmeler, ile ilgili bilgiler burada melekler

Turkiye 1.Futbol Liginde sular bir turlu durulmuyor melekler

Soruşturmanın bir sonuca bağlanması beklenirken hergun yeni haberlerle gundem bulanıyor.Yeni haber ise telefon ses kayıtları!
Ulke gundemini sarsmaya devam eden fotboldaki şike operasyonunda her gecen gun yeni bilgiler, deliller, iddialar ortaya cıkıyor. Operasyon kapsamında, 2 dalga halinde gercekleitirilen baskınlara, kulislerde dolaşan 3. dalga baskını da eklenmek uzereyken flaş bir gelişme daha yaşandı.
Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve Galatasaray Sportif Direktoru Adnan Sezgin arasındaki telefon trafiği, Fenerbahce’nin, Trabzon macı oncesi ezeli rakibi Cimbom’a teşvik verme girişiminde bulunduğu iddialarına kanıt olarak gosteriliyor.
Futbolda Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahcespor Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım’ın, ligte şampiyonluk iddiası bulunmayan ezeli rakibi Galatasaray’ın o donemki yoneticisi Adnan Sezgin’den teşvik şikesi istediği, bu yonelik goruşmelerin teknik takibe takıldığı iddia edildi. ’Silahlı orgut kurmak ve yonetmek‘ ile suclanan Yıldırım’ın, kulup icindeki muhaliflerini ’dovdurelim’ dediği, Fenerbahce-Ankara macında Fener aleyhine teşvik girişiminde bulunduğu iddia edilen Trabzonsporluların isimlerin evini buldurarak tehdit ettirdiği de iddia edildi. Aziz Yıldırım’ın, macların devre arasında hakemlere ‘penaltı baskısı’ yaptığı iddiası da teknik takibe takıldı.
CİMBOM GİRİŞİMİ YILDIRIM’A SORULDU
Şike soruşturması kapsamında yapılan teknik takibe Fenerbahce’nin ezeli rakibi Galatasaray’a teşvik pirimi verme girişimin de takıldığı ortcaya cıktı. Trabzonspor’la yapacakları mac oncesi Galatasaraylı yonetici ve futbolculara ulaşılmaya calışıldığı belirlendi. Fenerbahceli yoneticilerin, Ali Kıratlı ve Doğan Ercan aracılığıyla Galatasaraylı yonetici ve futbolculara ulaşmaya calıştığı iddiası Aziz Yıldırım’a soruldu. Savcılık sorgusunda Yıldırım’a “10 Nisan 2011 gunu ilimizde oynanan Galatasaray-Trabzonspor musabakasından once Galatasaray kulubu yoneticilerine ya da futbolcularına teşvik primi vermek amacıyla girişimde bulundunuz mu”sorusu yoneltildi.
MOSTUROĞLU SEZGİN’LE BULUŞUYOR
Fenerbahce’nin Galatasaraylı futbolculara ve yoneticilere şike icin ulaşmaya calıştığı iddialarına neden olan konuşmalardan biri, Fenerbahce Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile Galatasaray Sportif Direktoru Adnan Sezgin arasında 5 Nisan 2011 gunu yapılmış. Mosturoğlu’nun “Ne zaman musaitsin” sorusuna Sezgin “Bu gun akşam uzeri olurum da abi, nasıl biz şimdi Trabzon macı var 50 tane bizi bir gorseler o… cocukları neler derler ya…” karşılığını veriyor. Mosturoğlu “Nerde istiyorsan orada goruşelim abi… Akşam saatlerinde… Onat’ın orada buluşalım mı? Avukat Onat var ya benim arkadaşım…” diyor.
BAKALIM COK İSTEKLİ GELİYOR…
Adnan Sezgin’le yaptığı goruşmenin ardından Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayan Şekip Mosturoğlu, konuşmanın iceriği ve buluşmayla ilgili bilgi veriyor. ”Tamam başkanım saat 5′e aldı şimdi başkanım randevuyu… (…) buluşacağım arkadaşım”diyen Mosturoğlu’na Aziz Yıldırım “İyi peki bence de fazla şey yapma yapar mı yapmaz mı” karşılığı veriyor. Mosturoğlu “Bakalım cok istekli geliyor” deyince Yıldırım“Akıl verir mi yani bize” diye soruyor. Mosturoğlu’nun cevabı ”Verir başkanım verir, verir bize verir” karşılığı veriyor.
MUHALİFLERE DAYAK ATIN!
Fenerbahce Mali Genel Kurulu oncesinde Aziz Yıldırım’ın muhalifleri sindirmek icin yaptığı bazı konuşmalar da şike dosyasına girdi. Yıldırım’ın 4 Mayıs 2011 gunu Şekip Mosturoğlu’na “Daha iyi bunları yani bunları yapsınlar bunları atalım şeyin seyircinin icine… Bu şampiyonluk kacarsa sebebi bunlardır diye… Ondan sonra uğraşsın dursunlar”, “Biz getiririz hepsini getirelim yığalım oraya tamam mı … konuşmayı bırak kavga dovuş atsınlar dışarı bitsin gitsin” diyor.
Aziz Yıldırım’ın Tamer Yelkovan’la yaptığı bir goruşmede ise Yıldırım ”Bunlar sağı solu arıyorlarmış ibra etmeyelim diye…” dediği, Yelkovan’ın da “Ha onlar…Hadi bakalım doveceğiz başkanım, yapacak başka bir şey yok yani… Zaten biz şeyi kurduk sistemi..” sozleri kayıtlara gecti.
O VERDİĞİMİZ PARA VAR YA!
Aziz Yıldırım ile Tamer Yelkovan ve Serkan isimli kişi arasında gecen telefon goruşmesinde, Yelkovan’ın “Başkanım Semih Bey aradı da bir otuzbeş bin para istedi benden” dediği Yıldırım’ın da “Tamam ver (…) Butun hepsini toparla nedir ne değildir… Şeyi de al İlhan’dan da nereye ne verilmiş hepsini cunku sonunda bakacağız. Yani nereye ne verdik” diyor. Yelkovan da “Hepsini cıkardım zaten başkanım ben …” karşılığı veriyor. Ayrıca Yıldırım’ın “Ben sırf şey icin gidiyorum ya adama yani biz buraya aktarırsak sen bize odeyecek misin odemiyecek misin diye… Sen federasyona bizim durumumuzu da bir cıkar” dediği Yelkovan’ın“Cıkardım onu cıkardım” demesi uzerine Yıldırım’ın “Hafta icinde Kenan’ı ara… Perşembe gunu falan de ki ‘o verdiğimiz para vardı ya şeyle ilgili Galatasaray… Onunla ilgili bize cekler versin… Tolgahan’a kullanırız yani” dediği iddia edildi.
Yıldırım: …şimdi geldim havaalanına indim şimdi gidiyorum eve
Yelkovan: …hallettim başkanım işte dun… Ankara dan aradılar başkanım… Obur hafta icinde 5′i veriyorlar aramışlar.
Yıldırım: …beni beni aramışlar telefon.. 5 trilyon mu veriyorlar?
Yelkovan: …5 trilyonu vereceklermiş.
Yıldırım: …hangi maclar ne prim verdik onları bir cıkaralım da… Bu İstanbul Buyukşehir macını cunku… Buca zor mac değil, şey değil onu artık onlarda biraz duşum yapalım…
Yelkovan: Bugun saat 11′de şey var Nihat Ozbağ gelecek butun Onur monur herkes gelecek Serkan abi falan. Butun inşaatcılar da gelecek burada toplantı olacak 11′de…
GOCEK’E MAC ARASI GOZDAĞI
16 Nisan 2011 gunu oynanan Fenerbahce-Gaziantepspor macının hakemi Huseyin Gocek’in tehdit edilmesi dosyaya girdi. Macın devre arasında Aziz Yıldırım’ın yonetici Murat Ozaydınlı ile birlikte soyunma odası koridoruna gidip burada Gocek’i penaltı vermediği icin tehdit ettikleri iddia edildi. Hakem Gocek olayı MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a şu şekilde anlattı: “…devre arası işte sayın Aziz Yıldırım’la Murat Ozaydınlı tunelin icinde bizi karşıladı… Murat Ozaydınlı ‘sen ne yapamaya calışıyorsun, penaltıları niye vermiyorsun, duzgun mac yonetsene’ dedi. Ondan sonra Aziz Yıldırım 2 metre arkasında duruyordu o da ‘pozisyonları akşam seyret dedi penaltı değilse ben şerefsizim eğer penaltıysa halkın onunde sen şerefsiz olduğunu soyleyeceksin’ dedi…”
COLİN KAZIM YATACAK DİYE YAZ!
Aziz Yıldırım’ın spor yazarı A.M.’ye Fenerbahce’den Galatasaray’a giden Colin Kazım ile ilgili de yazı yazdırdığı iddia ediliyor. A.M.’yi arayan Yıldırım ”Şu şeyi yazsana ya bu Kazım’ın şey yaptığını sağda solda oyuncularla konuştuğunu ettiğini yaz. Trabzon’a karşı iyi oynamayacaklarını soylediğini yaz şunları tamam mı?” dedi. A.M.’nin yazacacağını soylemesi uzerine Aziz Yıldırım “Bu ibne o kaleciye şeye Ufuk’la Aydın’a soyluyormuş… Bunlara diyormuş oynamayalım falan diye… Yazın bakalım bir patlasın bakalım ne yapacaklar?” ifadelerini kullanmış. Yıldırım, spor yazarı A.M.’nin “Şimdi yazarım, ben yazarım” demesi uzerine “Oyuncuların bir kısmının kafasına bunu sokmaya calıştıklarını falan yazın” diyerek yazıda olmasını istediği konuları da aktardı.