Sultanlar Ligi ekiplerinden Vakıfbank'ın sezon başında transfer ettiği yıldız voleybolcu Paola Egonu'nun İtalya Milli Takımı hakkında verdiği karar gundem oldu. Yıldız voleybolcunun ayrılık sinyali verdiği konuşma basına sızınca Egonu'nun menajeri acıklamalarda bulundu. İtalyan spor basınında cıkan haberlerde, İtalya'nın 2022 Dunya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda İtalya'nın ABD'yi 3-0 yenerek, şampiyonada ucuncu olduğu macın ardından yıldız oyuncunun acıklamaları ulkede gundem oldu.

Egonu'nun ozellikle İtalya'nın yarı finalde Brezilya'ya 3-1 yenildiği macın ardından aldığı eleştirileri işaret ederek, ABD macı sonunda menajerine,
"Yeter artık. Bana neden İtalyan olduğumu dahi sordular. Artık yoruldum. Milli takıma devam edecek miyim bilmiyorum." ifadeleriyle dert yandığı goruntuler basına yansıdı. Egonu'nun bu sozleri,
"milli takımı tamamen bırakacağı" şeklinde yorumlanması sebebiyle ulkede şok etkisi yarattı.

Paola Egonu, daha sonra bu acıklamasının sorulması uzerine İtalyan Skysport kanalına yaptığı acıklamada da
"Her seferinde hedefe konup, saldırıya uğramak canımı yakıyor cunku ben yureğimi koydum ve asla saygıda kusur etmedim. Milli takım icin onemli bir referans noktası mıyım? Umarım oyledir ancak biraz dinlenmeye ihtiyacım var. Serbest bir yaz gecirmek istiyorum. Benim neden İtalyan olduğumu soran insanları okumak beni gulduruyor ve neden boyle insanları temsil ettiğimi kendime soruyorum." ifadeleriyle tepki gosterdi.