Merhabalar, bu sabah termal macun değişikliği yaptığım icin ekran kartımın sıcaklığındaki değişimi merak ettim. Ben de FurMark'ı yuklu olarak bulamayınca gozume hemen Minecraft logosu carptı.

Gittim actım, guclu birkac shader vardı ekran kartımı zorlayacak kadar. Dunyamı oluşturdum, shaderimi sectim ve biraz gezindikten sonra dunya oluşumundaki hatalar gozume carptı. İlk başta chunklar yuklenmedi sanmıştım ama chunklar tamamen yukluydu ve istediğimi yapabiliyordum. Biraz daha gezindim, daha buyuk hatalar gozume carptı ve şaşırdım. Arkadaşlarıma attım ama "/seed" komutunu yazmak daha sonradan aklıma geldi.

Biraz zaman gecti, "bayağı garip dunya, seedini alayım, arkadaşlarıma atarım" dedikten sonra komutu kullandım ve evet, Seed: 0. Garipsedim, Minecraft'ı 8 9 yıl oncelerinde bolca oynayan birisiydim ve aklımda kalan bazı şeyler vardı elbet. Mesela dunya oluşturucusuna 0 girdiğimizde seed 0 olmuyordu, random bir seed ile başlıyordu dunyamız. Yabancı forumlarda aradım ve 0 seedi ile dunya oluşturabileceğimizi oğrendim.

Anlayabildiğim kadarıyla, dunya oluşturucusuna girdiğimiz karakterleri ASCII olarak cevirip dunya oluşturucusu olarak kullanıyormuş, dolayısıyla bazı şifremsi kodlar seedi 0 olarak oluşturmamızı sağlayabiliyor. Birkac kod vermişlerdi, iki tanesini denedim. İlk kod "166lr735ka3q6" idi. Kullandığımda evet, calışmıştı ve seed 0 olmuştu ancak dunya bambaşka bir dunyaydı. Benim karşılaştığım dunya değildi ve dunyada oluşum hataları yoktu.

Bir kod daha buldum, o kod: "zsjpxah" idi. Bu kodu da kullandığımda seed 0 olmuştu, ancak bu yine benim karşılaştığım hatalarla dolu dunya değil, az onceki "166lr735ka3q6" koduyla oluşturduğum dunyanın aynısıydı. Dunyayı kaydettim ve arkadaşıma attım, daha sonra dunyanın kopyasını oluşturma seceneğine tıkladım. Dunyayı oluşturdu ve tahmin edin ne oldu, evet yine karşılaştığım hatalı dunya değildi, hatta seedi 0 olarak girdiğinde random bir seed oluşturacağından her dunyanın yeni bir kopyasını oluşturduğumda bambaşka bir dunya oluşuyordu! Minecraft surumu 1.8.9, bu durumu acıklayabilir misiniz?

Ekran goruntusu (daha net gozuksun diye shaderi kapattım):