Selam, Minecraft sunucusu nasıl kurulur bunu anlatacağım.

İlk olarak bu linkten SpigotMc'yi indiriyoruz, istediğiniz surumu secebilirsiniz.
Ardından yeni bir klasor oluşturuyoruz ve icine indirdiğimiz .jar dosyasını atıp ismini spigot.jar yapıyoruz. Butun bunları yaptıktan sonra resimdeki gibi olmalıdır;

Bu işlemleri yaptıktan sonra yeni bir metin belgesi oluşturuyoruz ve icerisine kodları yazıyoruz.

Kod:Panoya kopyala
echo off cls java -Xmx1024M -Xms1024M -jar spigot.jar --nogui pause

İsteğe bağlı olarak "-Xmx1024M" ve "-Xms1024M" kısımlarını değiştirebilirsin bellek kullanımı kişi sayısına gore değişecektir.

Bu işlemleri de yaptıysan metin belgesinin "dosya" kısmından sırasıyla "farklı kaydet > kayıt turu: tum dosyalar > dosya adı: baslat.bat > kaydet"
Bunları yaptıktan sonra resimdeki gibi gozukmelidir;

Bunu yaptıktan sonra "baslat.bat" dosyamızdan sunucumuzu calıştıralım ve 20 saniye bekleyelim. Bu şekilde bilgi vermesi gerekiyor;

Herhangi bir tuşa basıp pencereyi kapatıyoruz ve "eula.txt" dosyasını acıp, "eula=false" yazısını "eula=true" olarak değiştirip kaydediyoruz.

Şimdiki işimiz server.properties dosyasını ayarlamak, bu yuzden server.properties dosyasını not defteri ile acıyoruz.

server-ip=[bu kısma CMD'ye ipconfig yazdıktan sonra IPv4 address kısmının karşısındaki gelecek orneğin: 123.456.78.9]

Surprizbozan: Resim

online-mode=[Herkesin Minecraft'ı orjinal ise, true kalsın. Değil ise false yapınız.]

max-players=[
Sunucunuza maksimum kac kişi girebilmesini istiyorsanız yazın.]

motd=[
Sunucunuzun ismi.]

level-seed=[Seed
girmek isterseniz buraya.]

difficulty=[
Kolaydan zora sırasıyla, peaceful, easy, normal ve hard]

Başka ellemeniz gereken bir şey olmadığını duşunuyorum. Ornek bir server.properties dosyası.

Server.properties:
Kod:Panoya kopyala
#Minecraft server properties #Sun Mar 14 03:34:50 EET 2021 spawn-protection=16 max-tick-time=60000 query.port=25565 generator-settings= sync-chunk-writes=true force-gamemode=false allow-nether=true enforce-whitelist=false gamemode=survival broadcast-console-to-ops=true enable-query=false player-idle-timeout=0 text-filtering-config= difficulty=easy broadcast-rcon-to-ops=true spawn-monsters=true op-permission-level=4 pvp=true entity-broadcast-range-percentage=100 snooper-enabled=true level-type=default enable-status=true hardcore=false enable-command-block=false network-compression-threshold=256 max-players=20 max-world-size=29999984 resource-pack-sha1= function-permission-level=2 rcon.port=25575 server-port=25565 debug=false server-ip=192.168.1.11 spawn-npcs=true allow-flight=false level-name=world view-distance=10 resource-pack= spawn-animals=true white-list=false rcon.password= generate-structures=true online-mode=true max-build-height=256 level-seed=1234567890 prevent-proxy-connections=false use-native-transport=true enable-jmx-monitoring=false motd=Minecraft Sunucu Rehberi rate-limit=0 enable-rcon=false

Bu işlemi de yapınca baslat.bat'a cift tıklamak kalıyor. Siz sunucuya IPv4 address kısmındaki IP adresi ile bağlanacaksınız. Konu bu kadardı, arkadaşlarınızla oynamak istiyorsanız aşağıdaki surpriz bozanı acın.

Surprizbozan: Arkadaşlarımla nasıl oynarım? Selam,

Bu kısımda arkadaşlarınla nasıl oynarsın onu anlatıyorum, Konuya gecelim.

İlk olarak modemden port oluşturmamız gerekiyor, bunun icin ağ gecidini bilmeniz gerekiyor. CMD'ye ipconfig yazarak başlayalım;

Benim ağ gecidimin 192.168.1.1 olduğunu oğrendim şimdi modem ara yuzume giriyorum.

Kullanıcı adı ve Şifre girip menuden "Yonlendirme > Sanal Sunucu" kısmına giriyorum.
(Not: Her ara yuzde farklı olabilir, modemim TDW9970.)

Şimdi yeni port oluşturalım,

1.Adım Minecraft Portu.
2.Adım Yukarıda oğrendiğimiz IP Adresimiz.
3.Adım Minecraft Portu.
4.Adım TCP/UDP ya da HEPSİ. (Not: Sizde hepsi TCP/UDP olarak yazabilir.)
5.Adım Etkin ya da Devre dışı.
6.Adım Kaydediyoruz.

Portumuzu actık peki arkadaşlarımız hangi IP adresi ile bize bağlanacak?

IP Chicken buradan arkadaşlarımızın bağlanacağı IP adresini alıyoruz.

Port acma işlemi bu kadar Bağdaştırıcı ayarlarından modemdeki ip adresinizi (192.168.1.11) sabitleyebilirsiniz.

Surprizbozan: Yetki verme/Yetki alma Yetki verme /op "İsim"
Yetki alma /deop "İsim"

Sorun yaşadıysanız belirtiniz.

Dosya Ekleri 1615682206933.png 21,2 KB · Goruntuleme: 81

1615682772388.png 30,9 KB · Goruntuleme: 93

1615683650717.png 30,9 KB · Goruntuleme: 50