Duz bir karın icin 7 besinDuz bir karın icin doğru beslenme ve egzersiz mutlaka birlikte olmalı. Oncelik mutfak ardından da spor bizim destekcimiz. İşte duz bir karın icin top 7 besin.
Yağsız proteinler
Yağsız sut ve sut urunleri, balık, tavuk, baklagiller yuksek miktarda protein icerir. Bunlar karbonhidratlardan daha uzun surede sindirildiğinden, daha uzun sure tok kalmaya yardım eder. Dolayısıyla ihtiyacınız olmayan, sadece şişkinlik yapacak olan yiyecekleri tuketmenizin onune gecer.
Yulaf
Karbonhidrat ve liften zengin yulaf tok tutar. Enerji verir. Kolesterolu duşurur. Kan şekeri seviyesini duzenler. Kalp hastalığı, diyabet, bağırsak kanseri ve obezite ile savaşır. Kahvaltılarınızda ve ara oğunlerinizde sutle, yoğurtla, tarcın ve meyve ekleyerek tuketebilirsiniz.
Yoğurt
Proteinden zengin bu besin her oğunde tuketilebilir. Diyette yeterli kalsiyum alımıyla ozellikle karın bolgesindeki yağlanmaların onune gecebilirsiniz. Ayrıca doğal probiyotik kaynağı olmasıyla da sindirim ve bağırsak sisteminiz icin vazgecilmezdir.
Kuruyemişler
Ciğ badem, fındık ve fıstık iştahınızı kontrol eder, size tok tutar, enerji verir ve gobek bolgesindeki yağlanmayı azaltır.
Salatalık
Yeme isteğinizi bastırır ve gobeğinizin duzleşmesine yardım eder. Yuksek oranda su icermesiyle de doğal bir idrar sokturucu ozelliktedir. İcerdiği yuksek miktardaki lif, sindirime yardımcı olur ve daha uzun sure tok kalmanızı sağlar.
Avakado
Duz bir karın icin tekli doymamış yağlar kurtarıcılarımızdır. Aynı zamanda mutluluk hormonu sentezine yardımcı olan avakado bağışıklık sistemini guclendirir ve kalp dostudur.
Ananas
Hem karnınızın duz kalmasına yardım eder hem de tatlı ihtiyacınızı karşılar. Bromelin enzimi iceren bu meyve, şişkinlik icin birebirdir.
[h=2]Ankara Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Duz bir karın icin 7 besin
Sağlık0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Duz bir karın icin 7 besin