Fenerbahce Kadın Basketbol Takımı'nın eski menajeri Didem Akın, Amator Spor Haftası etkinlikleri kapsamında duzenlenen etkinlikte minik basketbolculara tecrubelerini aktardı. Eski basketbolcu olarak minik basketbolcularla guzel anlar yaşadıklarını dile getiren Didem Akın, "Takım sporu her zaman cok onemli. Takım sporunun ileride onlara cok faydalı olacağını duşunuyorum. Aileler okul diye diretmemeli, sporun eğitimle beraber gitmesi lazım. Sporun hayatımızda olması lazım ozellikle kucuk yaştaki cocuklar icin. Okullarda beden eğitimi hocalarına eğitim verilmesi lazım. Kucuk cocuklarla iletişim kurabilmek cok onemli" diye konuştu.
"FENERBAHCE KADIN BASKETBOL TAKIMI COK ONEMLİ TRANSFERLER YAPTI"
Fenerbahce Kadın Basketbol Takımı'nın bu sene cok ciddi bir yatırımlar yaptığını dile getiren Didem Akın, "Her sene yapıyor ama bu seneki cok farklı cok onemli transferler yaptı. Antrenorunu değiştirdi. Umarım o hep istediğimiz Avrupa şampiyonluğunu bu sene evimize getirirler" şeklinde konuştu.
"HER ZAMAN OZLEM VAR"
Didem Akın, her zaman Fenerbahce Kadın Basketbol Takımı'na ozlem duyduğunu belirterek, "Onların başarılı olduğunu gormekten ben cok mutluluk duyuyorum. Sonucta biz altyapıyı kurduk onlar devam ettiriyor. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Milli takımlar seviyesinde de başarı elde etmemiz gerekiyor. Bu da altyapılara onem vermekle başlıyor. Altyapılardan iyi oyuncular yetiştirmek lazım bu da rekabetle olur. Sponsorlarla olur hepsi bir arada olursa kadın basketbol on plana cıkar" ifadelerini kullandı.
Mustafa AKIN / İSTANBUL, (DHA)