Başbakan, partisinin grup toplantısının kapalı bolumunde, Anayasa Mahkemesi’nin turban kararı ve kapatma davası nedeniyle morali bozulan arkadaşlarına hitap etti. Erdoğan, "Bizim A-B-C planımız planımız yok mu, moralimiz bozuluyor’ diyen arkadaşlar var. Merak etmeyin bizim de sadece A, B, C değil D ve E planlarımız da var. Ama kamuoyuna acıklamıyoruz" dedi.
Karara kadar tatil yok
Erdoğan, danıştığı bircok kişinin kapatma davası sonuclanana kadar Meclis’in acık olması ve milletvekillerinin Ankara’da bulunması yonunde goruş dile getirdiğini soyledi. Milletvekilleri, bu sozleri coşkuyla alkışlayınca Erdoğan, "Anlıyorum ki siz de benim gibi duşunuyorsunuz o zaman oylayalım" dedi. Birkac milletvekili dışında tum grup bu oneriye destek verdi. Erdoğan, konuşmasında ise şu goruşleri dile getirdi:
Alternatiflerimiz var Biz bu yola cıkarken herşeyi goze aldık. Elbette bir takım engellerle karşılacağız. Bugune kadar onumuze cıkan engelleri aştık, bundan sonra da aşacağız. Elbette, biz de kendimize gore bir hareket tarzı oluşturacağız. O gun geldiğinde herkes nasıl tavır alacağımızı gorecek. Bir genel başkanın, bir başbakanın alternatif planları olmaz mı? Bizim de planlarımız var, ama kamuoyuna acıklamıyoruz.
Trenden inenler Ben iki şeye guveniyorum. Bir millet, ikincisi sizlersiniz. Sizin birliğiniz butunluğunuz benim icin cok onemli. Bu tren yoluna devam edecek, buna emin olun. Trenden inen bir daha binemez. Hepimiz burada olacağız, Meclis’i calıştıracağız. Gerekirse ben de başbakanlığı buraya taşırım.
’Klonlama’ cok cirkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli’nin ’AKP kendini klonlasın’ sozleri cok cirkin. Bugune kadar Deniz Baykal’ı hedef aldım, ama Bahceli’yi hic hedef almadım, yanılmışım.CHP, kaostan nemalanmaya calışıyor. Onların bu politikaları zaten milletten destek gormuyor.
Liderler zirvesi beklenecek
Edinilen bilgiye gore AKP Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini sınırlayacak ve parti kapatmasını zorlaştıracak mini bir anayasa paketi hazırlamayı planlıyor. Ancak bu paket,TBMM Başkanı Koksal Toptan’ın yapacağı liderler zirvesinde mutabakat cıkmazsa, gundeme gelecek.AKP, o durumda Anayasa’nın 148 ve 69. maddelerini değiştiren teklif hazırlamayı tartışıyor. Bir AKP’li yonetici, "Meclis’i danışma meclisi olmaktan cıkartmayı planlıyoruz" dedi.
kaynak:hurriyet.com
''Bu trenden inen bir daha binemez''
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ''Bu trenden inen bir daha binemez''