Melekler bu bayram kurban kesmeye karar verdiyseniz,kurbanlık fiyatlarını iyice araştırın ve iyi bir yerde kestirin.Kurban bayramı yaklaştı.Yavaş yavaş kurbanlıklar satın alınmaya başlandı.Kurbanlık koyun almak istiyorsanız son dakikaya bırakmayın,cunku bu sene de kurbanlık koyunlar daha fazla kurban edilecek gibi...Şimdiden herkesin kurban bayramı kutlu olsun Melekler.

Kurban bayramı yaklaşıyor,her sene kurban bayramını kurban kesimi izleyerek gecirirdim.Bu bir zevk olarak mı kaldı bende bilmiyorum ama 'acaba bende şuan bu hayvanın yerinde olsam ne duşunurdum' diye duşunurum her bayram.Cocukluğumdan gelen bir duşunce bu.Sonra kesilen hayvandan kalan etleri dağıtmakla uğraşırdım.Bayramın ilk 1.gunu kurbanlığı dağıtmakla gecerdi.Ne guzel bir bayramdır ki bu boyle bir kurban sayesinde bile tum sulale toplanırdık.Her zaman yaşanmayacak o dakikalar bir gun icinde olup biterdi.Bayramı bir de bu yuzden seviyorum.Umarım sonsuza kadar bu gelenek tum musluman ulkelerde surer gider.Allah icin Allah'ın yarattığı bir hayvanı ona kurban etmek bizim gorevlerimizden biri,durumumuz varsa bu gorevi yerine getirmeyi unutmayalım melekler...
Kurban Bayramı her sene olduğu gibi bu senede heyecanla bekleniyor.Kurban bayramı, Ramazan bayramına gore daha farklı.Bu sene de kurban bayramı farklı gececek.Gecen seneye nazaran biraz fak var,kurbanlıklarda %5 ucuzluk.Biliyorsunuz ki ulkemizde hayvancılıkla uğraşan kişiler fazla.Farklı illerden kurban bayramı icin İstanbul'a ve buyuk şehirlere giden kurbanlıklar mevcut.Bu yuzden bazı kişiler kurbanlıkların daha ucuz olabileceğini duşunuyor.Yurt dışından gelen hayvanların daha ekonomik olduğunu soyleyenlerde var.Ama bence siz yerli malı kullanın.
Genelde buyuk baş hayvan icin bir kac ortak beraber alırlar.Bu sene de buyuk baş hayvanlar pahalı olacak.Gecen seneye nazaran %5 ucuzlasa da yine kurbanlık parasını denkleştirmeye uğraşan aileler olacak gibi.
Kurbanlık hayvanınızı internetten satın alabilirsiniz.Gecen seneden farkı %5 ucuz olması.Buda yine indirim sayılır Melekler,daha pahalı da olabilirdi.Ama daha ucuz olsa daha iyi olurdu.