Diyarbakır'da okuyan universite oğrencisinin ruyasında gorduğu binanın enkazından 3 kişi cıkarıldı.

Diyarbakır Universitesi Kuaforluk bolumunu okuyan İstanbullu Deniz Gokcenlik, namaz kıldığı sırada gorduğu ruyada, Erciş ilcesinde bir binanın enkazını yaşayan insanların olduğunu fark etmesiyle yola koyularak hayatında hic gormediği Erciş'e geldi. Gokcenlik, ruyasında gorduğu binayı bulduktan sonra binada calışma yapılan iş makineleri durdurarak, binanın icerisinde hamile olan anne Derya, kızı elif ve oğlu Ozer Coşkun'un canlı kurtulmasını sağladı.

Erciş'e otostop yaparak ulaşan Universite oğrencisi Deniz Gokcenlik, "Ben Diyarbakır'da oğrenciyim. Aslen İstanbulluyum. Dun akşam Van'da cok buyuk bir deprem olduğu haber aldım. Uyuyamadım, oğretmene haber verdim, ben Van'a gidiyorum diye. Van'da hicbir tanıdığım yok, hicbir arkadaşım yok. Van'a da ilk defa geliyorum. Hicbir kuruluşa da uye değilim. Buraya geldim ve sivil savunma ekiplerini buldum. Ben gonulluyum ve tamamen sivilim dedim. İstanbullu olduğumu, Diyarbakır'da okuduğumu ve calışmalara katılmak istediğimi soyledim. Tamam dediler. Ben de maskemi taktım. Yukarıya enkaza cıkmama izin vermediler bayanım diye. Buna rağmen yine yukarı cıktım ve ilk sesi ben duydum. Aslında ben gelmeden, Diyarbakır'da namaz kılarken gordum buraya geldiğimi ve burada biri olduğunu. Birilerinin canlı cıktığını namaz kılarken gordum. O yuzden geldim buraya. Enkazda bulunan bir deliğe sivil savunma ekipleri, 9 sefer gidip gelmişler ama ses alamamışlar. Biz buraya girdik ve umidi kestik dediler ama ben ısrar ettim. Allah aşkına girin lutfen dedim cunku ses duydum, benim yanımda birisi daha vardı. O da sesi duydu. Sesimizi duyuyor musunuz diye birkac kez bağırdık. Sonra diğerleri de gelen sesleri duydular. Orda ses geldiğine karar verildi ve ses dinleme cihazı konuldu. Aşağıda birilerinin yaşadığına karar verildi. Bu yonden calışmalar başladı. Daha sonra 3 kişi yaralı olarak kurtarıldı" diye konuştu.
Enkazda elinde kazma ve kurekle calışan Deniz Gokcenlik, elindeki Kuran'ı Kerim'i bir an olsun yanından ayırmadı.