Duğun gunu insanların en ozel ve en mutlu gunlerinden birisi ve gelinlik giymek de bircok bayanın en buyuk hayallerinden biri olmasına rağmen bazen urkutucu bir hal alabiliyor. Duğun oncesi bir cok detayla uğraşılırken bir taraftan da gelinlikle guzel gorunmek ve gelinliğe sığmak sorun yaratabiliyor. Eğer duğun icin kısıtlı vaktiniz kalmışsa provalar canınızı sıkıyor ve kilo vermeniz gerekiyorsa hızlı onlemler alıp duğun gununuzu cok daha gorkemli bir hale getirebilmeniz mumkun. Biraz beslenme değişikliği ve biraz egzersizle bu işin ustesinden gelmek mumkun.
Oncelikle evdeki butun abur cuburları yağlı ve aşırı karbonhidratlı yemeklerin hepsini cope dokun veya bir arkadaşınıza verin derdim ama inanın ona da iyilik yapmış olmazsınız. Duğun gunu yaklaşıyor ve motivasyonunuzu bozacak hicbir şeye ihtiyacınız yok. Size bol su icmeniz gerektiğini hatırlatacak dolu bir şişe surekli gozunuzun onunde durmalı. Bol su tuketmek mide hacminizi doldurarak daha gec acıkmanızı sağlarken aynı zamanda sağlıklı ve parlak bir cilt icin de en onemli ihtiyacınızdır. Yine yeterli su tuketen bireyler cok daha dinamik ve canlı olabilirler. Sizin de duğun gunu yorgun olmak istediğinizi sanmıyorum.
Yapmanız gereken ikinci şey ise alışveriş sepetinizi bol sebze ile doldurmak. Burada dikkat edin, bol meyve ile demiyorum, bol sebze ile diyorum. Bunun nedeni meyveler her ne kadar harika besinler olsalar dahi şeker icerikleri yuksektir. Bu da onların kalorilerini yukseltir. Gunde 1-2 porsiyon meyve tuketmek sizi daha sağlıklı yapabilir ancak fazlası gelinliğe girmenizde sorun yaratabilir. Bu arada meyveleri tek başlarına tuketirseniz cabuk acıkabilirsiniz. Dolayısıyla benim onerim, yanlarında birkac ceviz veya kucuk bir kase yağsız yoğurt tuketmeniz olacaktır. Duğun oncesi corbalar en iyi dostunuz olsun. Ozellikle iclerine her ceşit sebze katacağınız corbalar sizi tok tutmak ve vucudunuzdaki toksinleri atmak icin yardımcı olacaktır. Pilav ve makarnayı duğun gunune kadar tuketmezseniz pişman olmazsınız. Ancak et tuketmeyi ihmal etmemelisiniz. Gunluk protein ihtiyacınızı yumurta, yağsız tavuk goğsu, bonfile ve fileto şeklindeki et ve balıklarla karşılayabilirsiniz ancak kofte gibi yağlı etlerden uzak durun. Butun bunlara duğun koşturmacası haricinde biraz yuruyuş ve koşu eklerseniz istediğiniz forma kavuşur ve harika gorunebilirsiniz. Size onerim emeklerinizin cope gitmemesi icin duğun pastasını meyveli secerek pastanın kalorisini azaltabilir ve daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca muz ve cilek iki afrodizyak meyvedir, bunu da bilmekte yarar olabilir.
[h=2]İzmir Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Duğun oncesi beslenme
Sağlık0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Duğun oncesi beslenme