Başarılı bir iş yaşamı icin ilk adım sayılan CVler calışanların yeteneklerini ve tecrubelerini sergilediği bir vitrin halini aldı. Hedeflenen şirkete kestirme yol niteliği taşıyan bu kariyer ozetleri, doğru hazırlanması durumunda adayları yoneticilerin gozunde diğerlerinden daha cazip gosterecek guce sahip. Ancak adaylar iş mulakatlarına gidiş bileti sayılan bu tek sayfalık platformu akıllıca kullanmalı.
Herkes ister ki, emek verip hazırlanan CV okunsun.
Malesef, coğu okunmuyor. Coğu ilk 10 saniyede cope gidiyor. Coğu Insan Kaynaklarında işini bilmeyen kişiler tarafından takılıyor. Bir kısmı da doğru zamanda doğru kişinin masasının uzerine duşuyor!
İşte eğer sizin CViniz doğru zamanda doğru kişinin masasına duştuyse, hazırladığınız CVnin mukemmel olması gerekiyor ki 10 saniyenin otesinde okumaya vakit harcansın!
Nokta atışı yaparsanız, moralinizi bozmazsınız. Her gorduğunuz ilana başvurursanız 20 yere başvurdum ama olmadı diye hayıflanırsınız. Oysa ki kendinize 5 işe başvurdum cevap bekliyorum diyebilmeniz değerinizi guclu tutmanıza yardımcı olacaktır.