CV, Latince bir kısaltma: “İşte hayatım” demek. “İşte hayatım”ın sadece şurada doğdum, şu okulu bitirdim demekle sınırlı olduğunu duşunuyorsak zor bir yerdeyiz. Diğerlerinden nasıl ayırt edileceğim o zaman? Amaaan zor iş. Allahtan ki, universiteye girerken sınav var bu yazma işiyle uğraştırmıyorlar. Guzel de cıkınca uğraşılıyor… Hele oradaki 4-5 yılda da “sivi”yi dolduracak birşeyler yapmadıysak geldi-gecti olacak. Staj, dernek calışması, klup etkinliği, konferans duzenlemeciliği, spor vb yapılmadıysa ozgecmişin “cağrılacaklar” yerine “mektup yollanacaklar” kutusuna atılmasına rıza gostereceğiz demektir.

Başarılı bir iş yaşamı icin ilk adım sayılan CV’ler calışanların yeteneklerini ve tecrubelerini sergilediği bir vitrin halini aldı. Hedeflenen şirkete kestirme yol niteliği taşıyan bu kariyer ozetleri, doğru hazırlanması durumunda adayları yoneticilerin gozunde diğerlerinden daha cazip gosterecek guce sahip. Ancak adaylar iş mulakatlarına gidiş bileti sayılan bu tek sayfalık platformu akıllıca kullanmalı.

Herkes ister ki, emek verip hazırlanan CV okunsun.

Malesef, coğu okunmuyor. Coğu ilk 10 saniyede cope gidiyor. Coğu Insan Kaynaklarında işini bilmeyen kişiler tarafından takılıyor. Bir kısmı da doğru zamanda doğru kişinin masasının uzerine duşuyor!

İşte eğer sizin CV’iniz doğru zamanda doğru kişinin masasına duştuyse, hazırladığınız CV’nin mukemmel olması gerekiyor ki 10 saniyenin otesinde okumaya vakit harcansın!

Nokta atışı yaparsanız, moralinizi bozmazsınız. Her gorduğunuz ilana başvurursanız “20 yere başvurdum ama olmadı” diye hayıflanırsınız. Oysa ki kendinize “5 işe başvurdum cevap bekliyorum” diyebilmeniz değerinizi guclu tutmanıza yardımcı olacaktır.