İstanbul Bahcelievler'de, şeker diye 'catapat' tozu yutan 20 ilkoğretim okulu oğrencisi zehirlendi. Olay, Yenibosna'daki Kudret Saracoğlu İlkoğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya gore, aralarında kız oğrencilerin de bulunduğu 20 cocuk, okul cıkışındaki Durmuş K.'ya ait marketten şeker diye aldıkları catapatı yedi. Cocuklar, bir sure sonra ders sırasında rahatsızlandı. Durumu fark eden sınıf oğretmeni Seyhan Gulervanlı, durumu okul yonetimine bildirerek, cocukları cevredeki hastanelere kaldırdı. Oğrencilerin catapattan zehirlendikleri anlaşıldı. Tedavileri suren bazı oğrenciler, gozlem amaclı yoğun bakıma unitesine alındı. Zehirlenen oğrencilerden Bunyamin Bolat, "Catapat diye bir şey var. Ağzına atıyorsun patlıyor. Onun tozunu cıkarttık. Arkadaş 'o ağızda patlayan şekerdir' dedi. Bizde onu aldık. Cok acıydı, yutmadık tukurduk. Teneffusteydik, kırk dakika sonra rahatsızlandık. Oğretmeniz fark etti hastaneye getirdi bizi" diye konuştu.
MARKET SAHİBİ GOZALTINDA
Bolat'ın babası Omer Bolat, "Ben işyerindeydim Bize haber verildi. Oğretmenin erken fark etmesi sonucu cocuklarımız şuan hayatta" dedi. Oğrencilerden Mehmet Emre Ergun'un babası Durmuş Ergun ise, "Cocuğum burada tedavi altında. Yedikleri toz şeklindeki maddeden zehirlenmişler. Oğretmenleri buraya getirmiş. Bu tur şeylere onlem alınsın" diye konuştu. Ote yandan, henuz iceriği net olarak bilinmeyen urunu satan market sahibi Durmuş K. gozaltına alındı. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın surdurulduğu ve maddenin inceleme altına alınacağı bildirildi.