sakura şarkısı sakura şarkı sozu miyazaki van miyazaki deprem ile ilgili bilgiler burada melekler. Ekim ayında Van'da meydana gelen depremde yuzlerce insan hayatını kaybetti melekler . Tabi ki boyle bir afette bir araya gelen dunya ulkeleri bize de yardıma koştu. Bunların başında da depremin ne olduğunu cok iyi bilen yardımsever Japon halkı da vardı. Van'dan yardım icin gelen konvoyda bulunan
Dr. Miyazaki 'yi hepiniz tanıyorsunuz. Cunku Miyazaki Van'da meydana gelen artcı depremde kaldığı otelin yıkılmasıyla hayatını kaybetti. Bursa'da ki 600 ilkoğretim okulu oğrencisi de Dr. Miyazaki 'yi unutmadı ve onun anısına bir
Japon şarkısı olan
Sakura 'yı seslendirdiler.
Kiraz Cicekleri anlamına gelen Sakura şarkısı klip olarak kaydedildi ve Dr. Miyazaki'nin ailesine gonderildi. Haberin detayları ise şoyle;
Van’da 9 Kasım’da meydanagelen 5.6 buyukluğundeki depremde Bayram Otel’in enkazının altında kalan gonullu Japon doktor Atsushi Miyazaki’yi unutmayan Bursa Ahmet Uyar İlkoğretim Okulu’nun 600 oğrencisi, Japonya’nın en populer halk şarkılarından “Sakura”ya klip cekerek Miyazaki’nin ailesine gonderdi. Muzik oğretmeni Serkan Altay ve Uluyama Turk-Japon Derneği Başkanı Hakan Kaplan’ın girişimleri sonucu okuldaki 600 oğrenci, 2 hafta boyunca “kiraz ciceği” anlamına gelen “Sakura”yı ezberledi. Yuzlerce oğrencinin heyecanla hep bir ağızdan seslendirdiği şarkı herkesi duygulandırdı. Kaplan, hazırladıkları bu videoyu Japonya Başkonsolosluğu aracılığıyla Miyazaki’nin ailesine gonderdiklerini kaydetti.
Klibi BURADAN izleyebilirsiniz ..