lise eğitiminde değişiklik
lise eğitimi 2012 değişiklik
lisede sınıf gecme 2012

Eğitim sisteminde değişimler devam ediyor melekler. Artık liselerde başarılı oğrenciler isterlerse 3 yılda mezun olabilecekler. Bu sınıf yerine ders sistemiyle mumkun olacak. Milli Eğitim Bakanlığının calışmalarıyla ilgili olarak detaylar şoyle;

Milli Eğitim Bakanı Omer Dincer, lise sisteminin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yeni bir calışmanın olduğunu acıkladı ve “Sistemi inceliyor, analiz ediyoruz. Dunyaya bakıyoruz, yapılması gerekenleri yapacağız” dedi.

Calışma kapsamında “Dersleri tamamlayıp 3 yılda erken mezuniyet”, “başarısız olanların 6 yılda mezun olmaları”, “sınıf yerine derslik sistemine gecilmesi” gibi duzenlemelerin olduğu belirtiliyor.

NELER DEĞİŞECEK?

Lise sistemindeki yeni yapılandırmayla ilgili calışmalar kapsamında şu değişikliklerin on plana cıktığı belirtildi:

- Oğrenciler istedikleri dersi erken alıp, başarılı oldukları takdirde 3 yılda mezun olabilecek.

- Başarısız olan oğrenciler 6 yıla kadar derse devam edebilecek.

- Lisede sınıf yerine derslik sistemine gecilecek. Oğrenciler matematik ders saatinde dersliğe gidecek, Turkce dersi saatinde diğer dersliğe gidecek.

- Ezber derslerinden ziyade uygulamalı derslere gecilecek.

trthaber.com