Atilla Kavdır Hayata Tutunamadı

Antalya'da 21 Ocak'ta cift kol nakli yapılan Atilla Kavdır hayatını kaybetti.

Akdeniz Universitesi Hastanesi'nde 21 Ocak'ta cift kol ve bacak nakli yapılan ve 3 gun once yoğun bakıma alınan Atilla Kavdır sabaha karşı hayatını kaybetti.

Uşak'ta beyin olumu gercekleşen Ahmet Kaya'dan alınan cift kol ve sağ bacak, Akdeniz Universitesi'nde yapılan ameliyatla 2 cocuk babası Atilla Kavdır'a nakledilmiş, daha sonra sağ bacak geri alınmıştı.

Cihan Topal'dan sonra Turkiye'nin ikinci cift kol nakli yapılan Kavdır, hastanede gecirdiği 69 gunun sonrasında taburcu edilmişti.

Enfeksiyon riskine karşı bir ay once hastaneye donen ve fizik tedavilerine burada devam edilen Kavdır, 3 gun once fenalaşınca yoğun bakıma alındı.

Ailesi, Kavdır'ın hayatını kaybettiğini soylerken hastaneden, "durumu kritik, cihaza bağlı yaşıyor" acıklaması yapılmıştı.

Akdeniz Universitesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Omer Ozkan, coklu organ yetersizliği gorulen Atilla Kavdır'ın sabaha karşı yaşamını yitirdiğini acıkladı.

"DOKTORLARI GORMEK İSTEMİYORUM"

Kavdır'ın babası dun basına konuşmuştu. Atilla Kavdır'ın babası İbrahim Kavdır, "Bizim icin her şey hastanede bitti. Doktorlarını gormek istemiyorum" demişti.

Oğlunun vucudunun, bacak naklini kaldıramadığını savunan Kavdır, "Hocaya 'bu bacağı nakletmeyelim' dedik, adeta yalvardık. Hoca ısrar etti. Bacağı taktıktan 5-6 saat sonra bacak tutmayınca da '40 dakikada alırım' dedi. Ama ameliyat 6 saat surdu. 250-300 unite kan verince bobrekleri iflas etti. Cocuk nobete girdi, sara tutmaya başladı" dedi.

Hastaneden kendilerine oğlunun olduğu yonunde bilgi geldiğini anlatan baba Kavdır, "Eşimin kardeşi hastaneye gitti, fişini cekmişler, olduğunu soylemişler. Biz de yarın Varsak Mezarlığı'nda toprağa vermek icin hazırlıklara başladık" dedi.

KOLLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya'daki evinden alınan Atilla Kavdır'ın cenazesi, Merkez Kepez ilcesine bağlı Varsak Mahallesinde bulunan Varsak Merkez Camiine goturuldu. Kavdır, kılınan cenaze namazından sonra Varsak Mezarlığında kollarıyla birlikte toprağa verildi. Cenazenin taşınması sırasında akrabaları ciceklerle suslenmiş

tabuta sarılarak gozyaşı doktu. Cenaze toreninde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tutuncu de hazır bulunurken, Kavdır'ı belediyedeki mesai arkadaşları da yalnız bırakmadı.