Olurken Pişman Olunan 5 Şey

Yıllarca evlerinde olumu bekleyen hastalara bakan Avustralyalı hemşire Bronnie Ware, emekli olduktan sonra kitap yazmaya karar verdi. Hemşire Ware, hastalara “En buyuk pişmanlığınız nedir?” diye sordu. Bronnie Ware yanıtlara kitabında yer verdi. İşte yanıtlar...

1. "Keşke başkalarının benden beklediği hayatı surmek yerine duşlerimi gercekleştirme cesaretim olsaydı."

Ware'e gore insanlar, yaşamlarının sona erdiğinin farkına varıp geriye donduklerinde duşledikleri şeylerin cok buyuk bir kısmını gercekleştirmediklerini goruyor ve pişman oluyor.

2. "Keşke bu kadar cok calışmasaydım."

Ware'e gore erkek hastaların buyuk bir kısmı, işleri nedeniyle ailelerine ve dostlarına yeterince vakit ayıramadıkları icin pişman oluyor. Ware, erkek hastaların buyuk bir kısmının eğer bir şansları daha olsa donup cocuklarının kacırdıkları anlarını yaşamak istediklerini gozlemledi.

3. "Keşke duygularımı dile getirmeye cesaretim olsaydı."

Bircok insanın diğerleri ile ilişkilerini belirli bir duzeyde tutmak icin duygularını bastırdığını soyleyen Ware, bastırılan duyguların insan sağlığı uzerinde son derece olumsuz etkileri olduğunu ileri surdu.

4. "Keşke arkadaşlarımla ilişkimi surdurseydim."

İnsanların kendi yaşamlarına cok fazla odaklanıp arkadaşlarıyla ilişkilerini yitirdiğini ancak olum yatağında fark ettiğini soyleyen Ware, olmekte olan insanların en cok eski arkadaşlarını ozlediğini soyledi.

5. "Keşke kendime daha cok mutlu olmak icin izin verseydim."

Alışkanlıklarından vazgecmek istemeyen insanların değişme korkusu yaşadığını ve daha fazla mutlu olma şansını kendi kendilerine yok ettiğini belirten Ware, olum yatağındaki hastalarının "Keşke daha cok gulseydim, keşke aptalca şeyler yapmaktan bu kadar korkmasaydım" diyerek pişmanlıklarını dile getirdiğini sozlerine ekledi.