Erzurum'da 8 cocuk annesi, acık unuttuğu tupun yanındaki sobayı yakmak icin kibriti cakınca olan oldu.

Erzurum'un Şenkaya İlcesi'nde yalnız yaşayan 76 yaşındaki 8 cocuk annesi Suna Onder, acık unuttuğu tupun yanındaki sobayı yakmak icin kibriti cakınca, bir anda alevlerin icinde kaldı. Alev topuna donen Suna Onder, ısınması icin sobanın ustune koyduğu kazandaki suyu başından aşağı dokerek olmekten son anda kurtuldu.
Şenkaya ilce merkezinde 1 Mayıs sabayı meydana gelen olayda unutkanlık ve dikkatsizlik, az daha Suna Onder'in olumune neden oluyordu. 8 cocuk annesi Suna Onder yaşadıklarını şoyle anlattı:
"Cocuklarım evlenip kendi yuvalarını kurdu. Eşim de 4 yıl once olunce evde yalnız kaldım. Mustakil evimin bahcesinde mutfak gibi kullandığım kapalı bir yer var. Sabah cay demlemek icin tupgazlı ocağı actım ama kibrit bulamayınca yakamadım, kapatmayı da unutmuşum. Ardından sobayı doldurdum ve kibriti bulup yaktığımda bir anda heryeri alev kapladı. Benim de saclarım ve uzerindeki elbiseler yanmaya başladı. Sobanın uzerine yeni koyduğum bir kazan suyu başımdan aşağı dokup alevleri sondurdum. Daha sonra komşulardan gidip yardım istedim. Onlar da 112 Acil Servis'e haber verip beni ambulansla evimden aldılar."
İki eli ve yuzunde yanıklar oyuşan Suna Onder Erzurum Bolge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Servisi'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.