ASKERLİKTEN kurtulmak icin ‘sahte curuk’ raporu aldığı ortaya cıkınca silah altına alınan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, acemi eğitiminden sonra kalan 14 aylık askerliğini, daha once İmralı'dan sorumlu olan Tokat Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Onsel'in emrinde yapacak.

Karabuk'un Safranbolu İlcesi'nde bulunan 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda 1 aylık acemi eğitimini tamamlayan Nurettin Demirtaş dağıtımda Tokat'a verildi. Halen dağıtım iznini kullanan ve Ankara'da bulunan Nurettin Demirtaş en gec onumuzdeki hafta başında Tokat Jandarma Komutanlığı'na teslim olacak.
KOMUTAN DAHA ONCE İMRALI'DAN SORUMLUYDU
Nurettin Demirtaş'ın askerliğini kalan bolumunu yapacağı Tokat Jandarma Komutanlığı gorevini, daha once Bursa Jandarma Bolge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mustafa Onsel yapıyor.
Bursa'da gorev yaptığı surece, teror orgutu PKK'nın elebaşı Abdullah Ocalan'ın omur boyu hapis cezasını cektiği İmralı Adası'ndan sorumlu olan Kurmay Albay Mustafa Onsel, sık sık adaya gidiyordu. Kurmay Albay Mustafa Onsel, İmralı'da her şeyden sorumluydu.
Judoda siyah kuşak sahibi olan Kurmay Albay Mustafa Onsel, Bursa'da bulunduğu sure icinde bu sporun yaygınlaşmasına onculuk yaptı ve kurduğu Judo Kulubu musabakalarda onemli dereceler aldı.

Cezaevinden askere gitmişti

SAHTE curuk raporu alarak askerlikten kurtulmak istediği iddiasıyla tutuklanan ve yargılandığı Askeri Mahkeme tarafından tahliye edildikten sonra silah altına alınan Nurettin Demirtaş, aynı durumda olan Serkan Ozdemir, Servet Gul, Enver Gecgel ve Mehmet Guler'le birlikte, 29 Nisan'da Safranbolu Yazıkoy'de bulunan 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'na teslim edildi.
Nurettin Demirtaş ve aynı durumda olan kişiler, 88/2 tertip askerlerle birlikte acemi askerlik eğitimini tamamladı. Nurettin Demirtaş birlikteki arkadaşlarından ayrı ozel olarak yemin etti. Acemi askerlik eğitimini tamamlayan Nurettin Demirtaş, askerliğinin kalan 14 aylık bolumunu yapmak uzere Tokat Jandarma Komutanlığı'na verildi. Demirtaş, dağıtım iznini tamamladıktan sonra Tokat'taki birliğine teslim olacak.

KAYNAK:hurriyet.com
Genişletmek icin tıkla ...