Cumhurbaşkanlığı secimi oncesinde, eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’a "ruşvet vermeye teşebbus ettiği" iddiasıyla yargılandığı davadan 10 ay hapis cezasına carptırılan ve cezası ertelenen işadamı Remzi Gur, ortada cok ağır bir adli hata olduğunu savundu.
Remzi Gur, yaptığı yazılı acıklamada, itiraz ve temyiz surecinin başladığını belirterek şu goruşleri dile getirdi:
"Acılan davada, iddia ile ilgili olarak telefon konuşma kaydı, ses veya goruntu kaydı gibi hicbir subut delil bulunmamasına, konuşmaya şahit olan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Sayın Salih Kapusuz’un lehime tanıklığına, konuşma sırasında Mehmet Yıldırım ile aynı ortamda bulunan danışmanının ’duymadım’ şeklindeki ifadesine karşın, yuce Turk mahkemesinin kararı, basına yansıdığı şekilde tecelli etmiştir. Kamuoyunun bilmesini istediğim husus şudur ki, ben adı gecen milletvekiline kesinlikle ruşvet teklif etmedim. Ama ne yazık ki yuce Turk adaleti bana ve benden boyle bir soz veya teklif duymadıklarını ifade eden uc tanığa itibar etmemiş, bir milletvekilinin 22 Temmuz 2007 secimlerini kazanamaması uzerine ortaya attığı bir iddiaya ve ondan naklen aktaran bir tanığın soyut beyanına itibar ederek ve takdirini bu yonde kullanarak medyaya intikal eden kararını vermiştir."
Remzi Gur, adalete saygısının ve butun bu olumsuzluklara rağmen adaletin tecelli edeceğine inancının tam olduğunu belirterek, itiraz ve temyiz sureci tamamlanıncaya kadar başka bir acıklama yapmayacağını bildirdi.
kaynak