Beyeler Civilization 6'da arabistan ile oynuyorum oyun da başta ekonomik bir politika izledim ancak sonrasın da

1.savaş.

Atina ve aztekler bir olup bana saldırınca orduyu cok boşta bıraktığımı fark ettim. Atina komşum olduğu icin Save yeniden başlamayı duşunmedim değil, savaş actıkları icin guclu olduğunu duşundum aztekler de bayağı bir uzakta bir 7 8 tur surer gelmesi tahmini, ilk savaş neredeyse hic zararsız gecti ilk diyorum cunku devamın da atina vazgecmedi beni yıkma sevdasından sadece Atina'nın keşifcisini oldurdum sonrasın da atina ve aztekler ile barış antlaşması yaptık, onların zararına oldu bu sadece ve kimlere guvenmeyeceğimi anladım.

2.savaş.

Bir 50 tur sonrasında tekrardan atina bu sefer İngiltere ile bana savaş ilan etti, tabii ben tekrardan boyle bir şey yapıcağını duşunmedim, nedeni; ilişkilerimizi atina ile iyi tutmaya calıştım, ticaret yaptık hediye verdim ancak bir turlu atina ile samimi bir ilişki yakalayamadım. Delegasyon gondermeye calıştım surekli reddettiler. Bu sefer atinaya bu savaş pahalıya patladı malum İngiliz'ler de uzakta olduğu icin hic etkilenmediler saldırmadılar da neden bu savaşa girdiler anlamadım. Atina ilk savaşı bana actıktan sonra Brezilya atina tarafından konuşmalar geldi işte ordun zayıf korkmuyor musun gibisinden neyse, zaten 1 2 kere gelince ve savaş politikaları izlemeye başladım, atina bana savaş actı işte dediğim gibi İngiliz'ler ile biz de Atina'nın bir şehrini ele gecirdik zor bela hemen barış istedim ben ikisi de kabul etti.

3.savaş.

Ahh, ne yaparsam yapayım bu atina ile aramı iyi tutamayacağımı anladım, surekli aztekler İngiliz'ler ile beni kınıyor hicbir zaman delegasyonu kabul etmediler, ben de en sonunda bayağı bir tur savaş politikaları izleyince ordu yonunden bayağı bir guclendik. En azından saldırana kadar oyle sandım neyse, bu sefer ben savaş actım nedeni ise atina aztekler İngiliz'ler birleşik ve iyi ilişkilere sahipler, tum dunya bunları sevmiyor bunlar birbirlerine aşırı yakın surekli beni kınıyorlar, tehditkar konuşmalar geliyor, işte ekrana liderleri tarafından bir şehrini gercekten zorbela ele gecirdik memlukler ile Arap'ların ozel birliği bilirsiniz zaten. Neyse bu atina askeri teknoloji acısından bize fark atmış saldırınca fark ettim, benim ordum eminim ki onlarınkinden da ha kalabalık ancak tufekli birlikleri bizim olum sacan memlukleri bile darmadağın ediyor, neyse anca aldık işte yine de bize pahalıya da patladı, ordu bayağı bir zarar gordu. Size sorum şu; lafı uzattım ama hoşuma gidiyor bir de olayı da ha iyi kavrayın diye acıkladım soru şunlar da ha doğrusu

Sorular.
1.Atina ile aramı nasıl iyi yaparım? Buyukler az da olsa teknolojik olarak Askeri gucluler bizden ve ticari karımız cok yuksek Atina ile.
2. Atinayı nasıl teknoloji de fark atabilirim? Savaş politikaları izledim diye teknolojik olarak gelire yoneldim, gelirimiz bayağı iyi, tur başı +160 Gold şu an.
3.Atina surekli Aztek ve İngiliz'ler ile işler ceviriyor, ileride cok tehdit olabilirler İngiliz'ler ve Aztekler de delegasyonu kabul etmiyor. Atinayı bunlara kırdırmamın bir yontemi var mıdır?
4.Ham maddeleri demir at barut cok az var etrafda bunları bir şey inşa ederek sınırsız yapamıyor muyuz?