Tavuk Yeşil Yumurtladı
Yeşil Yumurtlayan Tavuk

Evet Sevgili Melek'lerim, gun gecmiyor ki bir ilginc haber daha duymayalım. Dun size 15 santimetrelik dev kelebek haberini snumuştuk. Şimdi ise daha da şaşırtıcı bir haber sunuyor ve yeşil yumurtlayan tavuk haberini sunuyoruz. Evet evet yanlış okumadınız tavuk yeşil yumurtladı yani bende diyenlerin ve gorenlerin yalancısıyım

Canakkale Bayramic ilcesi'nin, Zeytinli koyunde ciftcilikle gecimini sağlayan ve evinin bahcesinde mısır ve buğdayla yıllardır tavuk besleyen Hakan Sonmez (40), bir sure once kuluckaya yatan tavuğunun altına birkac yumurta bıraktı.

Urettiği civcivleri buyuten Sonmez, gecen hafta bunlardan birinin ilk yumurtasının yeşil kabuklu olduğu gorunce şaşkına dondu.

Hayatında ilk kez yeşil kabuklu yumurta gorduğunu ifade eden Sonmez, yıllardır buğday ve mısırla tavuk beslediğini, şu anda 18 kanatlı hayvanının olduğunu soyledi.

Dışardan hic tavuk almadığını ve surekli kuluckaya yatırarak kendilerinin urettiğini anlatan Sonmez, şunları kaydetti:

"Gecen hafta yumurta toplamak icin kumese gittiğimde yumurtaların arasında bir adet yeşil kabuklu buldum. Hangisinin yumurtladığını birkac gun sonra tespit edebildim; kendi yetiştirdiğim tavuklardan biri, ilk kez yumurtladı ve o da yeşil kabuklu oldu. Bu tavuk, gunaşırı yumurtluyor, şu ana kadar aynı renkte 3 yumurta oldu" dedi.

Guney Amerika Kokenli Irk

Canakkale Onsekiz Mart Universitesi (COMU) Ziraat Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Turker Savaş, ''Tavuklar icinde bu tur yumurtlayan 2-3 ırk var. Bunlar bize ait değil, Guney Amerika kokenli. Bunların en onemli ozelliği hem yeşil yumurtlamaları hem de kemiklerinin de benzer bir renkte olması'' dedi. Savaş, bu tip yumurtaların diğerlerinden icerik yonunden hic bir farkı bulunmadığını kaydetti.