Hearts of Iron 4'de bildiğiniz gibi Major devletler bir hayli guclu. Lakin benim gibi Minor devlet oynayıp oyunun sonlarında Major devlet konumuna gelmeyi sevenler varsa İran tam onlara gore. İşte size İran ile oynarken yapacağınız birkac tuyo
Oyun başlangıcında tarafsızlığınızı sakın bozmayın ve ulkenin her bir toprağına sivil fabrika yapın. Oyun başlangıcında kesinlikle ilk olarak ekonomik gelişime ilerlemeniz gerekmekte. Bu yuzden ilk olarak fabrikalarınızı geliştirecek gelişimleri yapın. Tavsiyem dağınık sanayi secin. Sovyet Rusya size savaş acana kadar kesinlikle savaşa bulaşmayın. Bu sırada Turkiye, Afganistan ve Irak ile aranızı iyi tutun. Faşist veya Komunist İran yapıp yapmamak size kalmış. Ben ya tarafsız ya da Faşist İran yapıyorum. Lakin Faşist İran cok fazla İngiliz ve Hindistan saldırısına uğruyor. Tank ve Gemi uretimini kesinlikle oyunun sonlarına bırakın. Onceliğiniz Ucak, Top, Motorize ve Piyade guclendirmeleri olsun. Boşta sivil fabrikanız oldukca kesinlikle İran topraklarına demiryolu doşeyin. Her bolgenin minimum 5 veya 6 seviye demiryolu olmasına ozen gosterin. Aksi taktirde asker takviyeniz aşırı yavaşlayacak. İran ile agresif oynayacaksanız kesinlikle Nazi Almanya'sının savaşı kazanması gerekiyor. Aksi taktirde Rusya cok fazla unit ile sınırınıza geliyor. Azerbaycan tarafları dağlık olduğu icin ilerlemekte bir hayli zorlaşıyor. Kesinlikle piyadelerinize engineer, saha hastanesi, destek topcusu gibi yukseltmeler ekleyin. Piyade birliğinizin savunmasının minimum 225+ olmasına ozen gosterin ki Rus birlikler sizi itemesin. Turkiye 1943'lerde savaşa dahil olacağı icin o zamana kadar ulkenizi ayakta tutmak size kalmış. İngilize arkanızı yaslayabilirsiniz
Politika araştırma kısmından dumduz hic sapmadan ekstra araştırma slotuna inmeniz gerekiyor. Bunun tek sebebi oyuna 2 araştırma slotuyla başlıyor olmamız.