Bugunku rehberde kara ordusu arayuzunden bahsediceğim.
Oncelikle ordu oluşturmaya bakalım.
(AI cok guzel bir sınır antlaşması yapmış)
Siyah ile işaretlediğim mareşal atama bordo ile işaretlediğim ordu atama.
Eğer bir birliğe tıklayıp aşağıdaki bordo ile işaretlediğim generallerin herhangi birine tıklarsanız ona atar divisionu. Eğer bu halihazırda olan ordular dışında başka bir orduya atamak istiyorsanız en sağdakine tıklayacaksınız.
Herhangi bir orduyu secip siyah ile işaretlediğim yere tıklarsanız kolordu oluşturursunuz. Sadece mareşaller kolordu komutanı olabilir.
Siyah ile işaretlediğim yer theatre(turkcesini bilmiyorum). Burası ordunun genel durumu gosterir. İstersem manstein ve rommel ordularını farklı bir theatreye atarım ve orduları gozukmez. Ama diğer theatreye gecince rommel ve manstein gozukur diğer ikisi gozukmez.
Sarı ile işaretlediğime ben defter diyorum. Normal adını bilmiyorum. Buradan ordunun hangi savaşları kazandığını, kazanma oranını, savaşlar sonucundaki insan ve ekipman kaybını, savaş sonucu ve savaş dışı etkenlerden olan(attrition) ekipman kaybını ve duşman kaybını gorebilirsiniz.
Diğer kalan şeyleri oğrenmesi kolay hepsini anlatırsam oyun deneyiminiz zarar gorur.
Şimdi geldik muharebe kısmına.
Yeşil: Generallerin seviyesi.
Kırmızı: Bufflar debufflar.
Sarı: Generallerin o muharebe icin kullandığı yetenekleri.
Siyah ile işaretlediğim taktikler.
Aşağıdakiler statlar. Ordu rehberimde anlatmıştım statları.
Aşağıdaki boş kısım ise reserveler.
Combat width olayından dolayı her taraf maximum 120 combat widthlik divisionu savaşa alabilir.
Bu savaşta hic reserve olmadığı icin tam olmadı.
En yukarıdaki ise savaştaki close Air Support sayısı ve savaşın olduğu yer şekli. Burada gorduğumuz muharebe bir ova muharebesi ve 36 adet close Air Support var.
Division oluşturmayı anlatmama gerek yok. Zaten rehberini yazdım.