2 hafta once hava savaşları rehberinin sonunda yarın arayuz rehberi yazarım demiştim. Unutmuşum bu yuzden ozur dilerim. Bugunluk sadece yukarı kısımdan bahsediceğim.
Sarı: Politik gucunuz. Devlete adam atarken ve ya devlet adına kararlar verilirken bunu kullanırsınız.
Mavi:İstikrarınız. İşgal bolgenizdeki isyanları, Tuketici fabrikaları, azaltır, fabrika cıktısını arttırır.
Kahverengi:Savaş desteğiniz. Kendi core statelerinizdeki defansı arttırır. Mobilizeyi arttırır.
Beyaz:Asker gucunuz. Savaşa alabileceğiniz asker sayısıdır. Manpoweriniz ''coğunlukla'' core statelerinizden gelir
Mor:Fabrika sayınız.
Yeşil:Yakıtınız.
Kırmızı:Ticaret konvoyu sayınız.
Gri:Sırasıyla komut gucu,kara deneyimi,donanma deneyimi,hava kuvvetleri deneyimi,
Beyaz:Kararlar. Ulke icin vereceğiniz kararlardır. Politik guc kullanır. Savaş propagandası ya da barış yemini gibi şeyler yapabilirsiniz
Kırmızı: Sadece La Resistance dlc si var ise acabilirsiniz. Ajan usleri kurmanıza yarar. Duşmanınızda ic savaş bile cıkarabilirsiniz.
Turuncu:Araştırma kısmı.
Sarı:En gereksiz şey olabilir oyundaki. Ulkelerle ilişkilerinize kısa yoldan bakıyorsunuz.
Yeşil:Ticaret. Bu oyunda ticaret ham maddeler ve sivil fabrikalar karşılığında olur. Eğer ulkenizde goreve atanmış ticaret adamı yok ise ve ticaret yaptığınız ulke sizin kuklanız değil ise 1 sivil fabrika karşılığı 8 ham madde alırsınız.
Mavi:İnşaat. Tuketici eşyaları fabrikaları diye bir şey var oyunda. belirli bir sayısı yoktur % den hesaplanır. yani toplam 300 fabrikanız var ise %10 consumer goods var ise 30 sivil fabrikanız inşaat gorevinde calışmayacaktır.
Mor:Uretim. Askeri fabrikalar ile silah uretirsiniz. Bir silaha anında 30 fabrika verince bugun 100 uretiyorsa 2 hafta sonra 120 uretir. Buna production effiency(uretim verimliliği) denir.
Kahverengi:Birlik eğitme ve division tasarlama yeridir.
Beyaz:Lojistik. Bir ekipmandan gunluk ne kadar urettiğinizi, elinizde ne kadar olduğunu ve ne kadar eksiğini cektiğinizi gosterir.
Sarı:Tarih.
Kırmızı
Bu gunluk sadece ust kısmı anlattım. Sonraki konuda ordu ve savaş arayuzunu anlatıcağım. Cok fazla detaya girmedim. Oyunu oynadıkca en kolay oğrenceğiniz şeyler bunlar.