Bu rehberi oyunun wikisi İngilizce olduğundan anlamayanlar icin acıyorum.
Dun kara savaşlarını yaptım. Okumak isterseniz burdan okuyabilirsiniz.

Oncelikle ucaklarımızı tanıyalım.

Fighter: Bildiğiniz savaş ucağı. Hava ustunluğu ve ınterception(durdurma) gorevlerinde kullanılır.
Heavy Fighter: Fighter ucaklardan daha fazla Air attack ve Air defancesi var ama agilitysi duşuk.

Close Air Support: Ana amacı savaş icinde birliklerimize yardım etmektir. Naval bombing port Strike ve close Air Support gorevlerinde kullanılır.

Naval bomber: Close Air Support'tan kat kat daha iyi port Strike ve naval bombing yapar. Close Air Support gorevi yapamaz.

Strategic bomber: Tek bir gorevi vardır. O da duşman ulkeyi bombalamak(strategic bombing).

Tactical bomber: Strategic bomber gibi srategic bombing yapabilir ama strategic bomber kadar zarar vermez. Close Air Support olarak da kullanılır. Close Air Support kadar iş gormez ama. Mayın temizlemesi cok iyidir.

Kamikaze: Genelde multiplayer oyunlarda yasaktır. Ucuza uretilir ve gemilere yuksek miktarda zarar verir. Fazla manpoweriniz var ise kullanın.

Scout plane: Oyuna en son gelmiş ucaktır. Duşmanı gozetler.

Hava ustunluğu: Fighter ve close Air Support sayısına bağlı olarak artar.

İpucları: Eğer duşmanın ulkesinde hava ustunluğunuz var ise ve strategic bombin yapıyorsanız ilk hava uslerini yapın. Boylelikle sizin hava ustunluğunuze zarar veremez. İngiltere oynarken Fighter değil heavy Fighter basmanız mesafesinden dolayı daha iyi olacaktır.

Effiency: Mesafe artması effiencyi azaltır. Ucak rangesinin o bolgeyi tamamen kaplamaması azaltır. Ucaklara Supply gitmemesi(Afrika gibi yerlerde) azaltır. Kotu hava durumu aynı şekilde azaltır. Effiency duşuk olursa isterseniz 10K ucağınız o bolgede olsun yine de kaybedebilirsiniz.

Carrier ucak tipi: Ucak gemilerine ozel ucaklardır. Mesafeleri normal modellerine oranla daha azdır. Naval targetingleri daha yuksektir.

Hava konusunda pek anlatılacak bir şey yok. Yarın arayuz rehberi yazacağım.