memura zam 2012
Sevgili melekler, yeni yapılan duzenlemelere gore memura mujdeli haber geliyor ! Yapılan acıklamlara gore 20 yeni hak ve daha once verileceği soylenen gecikme zammı yolda. Haberin detayları şoyle;

Memur -Sen Genel Başkanı Ahmet Gundoğdu , toplu sozleşme goruşmelerinde anlaşılan hukumler uyarınca, memurlara 1 Ocak-15 Mayıs tarihlerini kapsayan donem icin maaş farkının yanı sıra gecikme zammı odeneceğini bildirdi.
İşte Gundoğdu'nun acıkladığı yeni haklar:
-Emekli olmaları durumunda memurlara odenen 801 TL emeklilik odeneği miktarı, 901 TL'ye yukseltilecek.
-4/C'lilerin 11 ay olan calışma suresi 11 ay 28 gune cıkarılacak.
-Kadrolu kamu gorevlilerinin yararlandığı ucretsiz yemek hizmetinden sozleşmeli personeller de yararlanacak.
-Orgun ve yaygın eğitim kurumlarındaki yoneticilere odenen ek ders ucreti, ikili oğretim yapan orgun eğitim kurumlarındaki yoneticilere ders yılı suresince haftada 2 saat artırımlı odenecek.
-Yuksek lisans ve doktora yapmış oğretmenlere, fiilen girdikleri dersler icin odenecek ek ders ucretleri sırasıyla yuzde 5 ve yuzde 15 artırımlı odenecek.
-Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında sağlık teknikeri olarak gorev yapan ve asli gorevlerinin yanında ambulans şoforluğu gorevini de yuruten personele, ongorulen performans puanlarına 10 puan daha ilave edilecek.
-Sağlık Bakanlığındaki tabip dışı personel ile universite hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu'ndaki tum personelin doner sermayelerinden ek odeme tutarı kadar olan kısmı, aylıklarla odenecek.
-112 acil sağlık hizmeti personeli doner sermayelerini 'ozellikli birim' kapsamından alacak.
-Sağlık personelinin nobet ucretleri dini bayram gunleri icin yuzde 20 artırımlı odenecek.
-Burs alan veya devletce okutulan cocuklar icin aile yardımı odeneği verilecek.
-Tapu ve Kadastro Genel Mudurluğu'nde arazide fiilen calışanlara, calıştıkları her gun icin kadastro tazminatı odenecek.
-Bolge sınırı esas alınarak yapılan seyyar gorev tazminatı odemelerinde il sınırı esas alınacak.
-Orman yangınları ile mucadele eden Orman Genel Mudurluğu taşra teşkilatı personeline, koruyucu giyim ve donanım malzemesi verilecek.
-Orman Genel Mudurluğu'nun taşra teşkilatında calışan ve yangın sondurme ucaklarında fiilen gorev yapanlara her ucuş gunu icin tazminat odenecek.
-Orman Genel Mudurluğu'nun taşra teşkilatında calışan personelden calışma saatleri dışında orman yangınlarına doğrudan mudahale edenlere, mayıs ayı başından kasım ayı sonuna kadar ayda 50 saati gecmemek uzere fazla calışma saat ucretinin beş katı tutarında fazla calışma ucreti odenecek.
-Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Mudurluğu orman muhafaza memurları, resmi uniformalı oldukları surece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araclarından ucretsiz yararlanacak.
-Kamu iktisadi teşebbuslerince bedeli karşılığı kamu konutu tahsis edilen personelden, her yıl Milli Emlak Genel Tebliğlerince yayınlanan kira birim bedellerinin yuzde 85'i tahsil edilecek.
-Enerji hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda bilfiil calışan personele, koruyucu gıda maddeleri verilecek. Bu hizmet kolundaki fabrika, atolye, laboratuvar, yer altı ve acık arazi şartlarında gorev yapan personele, koruyucu giyim malzemesi verilecek.
-Kurum ve kuruluşların belediye ve mucavir alan sınırları dışında olan baraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme şantiye, trafo enerji dağıtım iletim merkezleri, gar ve istasyonlar gibi yerlerde bulunan kamu konutlarından kira bedeli alınmayacak.
-Cami ve mescitlerde gorev yapan imam-hatip ve muezzin-kayyımlara, dini bayram gunlerinde fiilen calıştıkları her gun icin belirlenen fazla calışma saat ucretinin 3 katının 8 saate tekabul eden tutarı kadar fazla calışma ucreti odenecek.''
samanyoluhaber