Coğu kişi yemekte tereddut ettiği, kilo aldırmasından korktuğu, hasta edeceği duşunulen dondurma aslında diğer tatlılardan daha hafiftir. İceriğindeki sutun butun besleyiciliği onda da vardır; kalsiyum, fosfor, cinko, magnezyum gibi mineraller, A, B2, B12, ve E vitaminlerini de icerir. Hayatta hicbir besin tek başına kilo aldırmaz, sonucta yakılan enerjiden daha fazlasını almak kişiye kilo aldırır. Dondurma, şerbetli tatlılara tercih edilmektedir. Kıyaslandığında besin oruntusu daha kalitelidir ve enerjisi daha duşuktur. Cocukların severek tukettiği bir besindir. Ozellikle sut icmeyen, peynir, yoğurt vb. besinlerin tuketiminde problemi olan cocuklarda hoş bir besin alternatifi olabilir.
Aslında sadece yaz aylarında değil tum mevsimlerde rahatlıkla tuketilebilecek bir besindir. Sanılanın aksine kişinin hasta olmasını sağlamaz, yani soğuk algınlığı ve gribe yakalanmayı ya da boğaz ağrısına sebep olmaz. Yalnız astım, alerjik rinit vb. kronik problemi olan cocuklarda ateş ve boğaz enfeksiyonlarına yol acabilir. Ote yandan bademcik ameliyatı sonrası cocuğa verilen ilk besindir.
Diğer yandan kalp ritmi bozulan cocuklara da artık dondurma tedavisi (yani kriyoablasyon) uygulanmaktadır. Cocuklarda kalp ritim bozuklukları yenidoğan donemi de dahil olmak uzere her yaş grubunda ortaya cıkabiliyor. Oyun sırasında cabuk yorulan, baş donmesi ve bayılma gibi sağlık sorunları yaşayan cocuklarda kalp ritim bozukluğu olabilir.
Aynı zamanda kalp hızı yavaşlayan cocuklarda uykudan zor uyanma, halsizlik, buyume geriliği, kilo alma sorunları gibi bulgulara rastlanmaktayken; kalp hızının aşırı yuksek olduğu durumlarda soluk alamama, halsizlik, kusma, goğus ağrısı, baş donmesi ve bayılma gibi belirtiler ortaya cıkabilmektedir.
Kriyoablasyon, kalpte ritim bozukluğuna neden olan odakların dondurularak ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Taşikardiye neden olan anormal yol veya odaklar bu yontemle ortadan kaldırılmış oluyor. Bu nedenle kalbi tekleyen cocuklara dondurma tuketmeleri onerilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus; tuketim miktarı ve sıklığına dikkat edilmesi ve uzerine fazla miktarda sos eklenmemesidir.

[h=2]Muğla Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]