Eşek Sutu Şifa Oldu
Eşek sutu şimdide turistlere şifa oldu...Muğlada Turistlere verilen eşek sutu şifa oldu...Artık şifa niyetine verilen eşek sutu Muğla'da Meşhur oldu...Yuk taşıtılan eşekler şimdi kıymetli oldu....

Eşek Sutu Her Derde Deva
Muğla'da tursitlere eğlence olsun diye getirilen eşeklerin sutu şifa kaynağı oldu.
Muğla'nın Bodrum ilcesinde bir girişimci, eşeklerin sutunu sağarak hastalara şifa niyetine veriyor. Yıllardır hor gorulen ve yuk hayvanı olarak kullanılan eşeklerin sutunun aslında binbir derde deva olduğu ortaya cıktı.
Bodrum'da eşek ciftliği kuran Musa Karacam, eşek sutunun astım, bronşit, siroz, kemik erimesi, sedef hastalarına şifa olduğunu soyledi.
Ciftliğe gelen ve gunde bir bardak eşek sutu icen cok sayıda vatandaşın sağlığına kavuştuğu belirtildi. Eşek sutunun ozellikle cocuk hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor. Sutun ozelliğinin sağıldıktan hemen sonra ciğ olarak icilmesi olduğu belirtildi. İcerisindeki yuksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum kalbi bircok hastalıktan koruyor. Eşek sutu, tıpta anne sutune en yakın sut olarak biliniyor.
Oğlunun astım hastası olduğunu ifade eden Hatice Guler, eşek sutu sayesinde bu hastalıktan kurtulduğunu soyledi. Guler, oğlunun sorunlarının tamamen bittiğini belirterek şoyle konuştu: "oğlunun astım alerjisi var bronşiti var 9 Eylul universitesine goturduk ve orada eşek sutunun yararlı olduğunu oğrendik.
Bizim şu an son iki aydır hastanede olmamız lazım ama hicbir şekilde rahatsızlığı yok şu an en ufak bir ruzgarda oksurmeye başlıyordu ama şu an hastalıktan eser yok. Nefes alış verişi duzeldi, uykuları duzene girdi ve inanılmaz enerji dolu bir cocuk oldu. Anne sutune en yakın sut olarak gosteriliyor eşek sutu zaten Bebek mamalarında da kulanılıyor."
Eşeklerin bakımını yapan Şukran Karacam ise şunları soyledi: "Gecen yıl turistlere maskot olsun diye sıpa urettik. Eşek sutu cok faydalı dediler astıma, boğmacaya, karaciğer hastalıklarına ve kemoterapi goren hastalara şifa veriyor dediler. Bizde bu sutu değerlendirelim dedik. Kendimde iciyorum faydalarını goruyorum. Eşime cok faydası var. Doktorun tavsiyesi uzerine bizde eşek sutunu değerlendirdik."
Ciftlik sahibi Ozan Karacam ise sozlerini şoyle surdurdu: "Gelen hastalara sutu gunluk sağıp sabahları icilmesini sağlıyoruz. Şu an 10 eşek var. Yarısını sağıyoruz. Gelen hastaların ceşidine gore sut veriyoruz. Oncelikle astım ve bronşit icin cok faydalı. Derde deva diyebiliriz. Kansere karşı tedavide kullanılabilir. Kolon kanseriyle mucadelede hasta uzun yıllar yaşayabiliyor. Sedef ve siroza karşı korumalıdır. Anne sutune eş değer olduğu icin kalsiyum acısından zengin. İcerisindeki yuksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum ile kemik erimesi ile kalbe sağlıklıdır. Zehirlenmelere karşı kullanılabilir. Genelde cocukları hasta olanlar geliyor. Sağıldıktan hemen sonra sutun icilmesi gerekir."