Yeğeniyle Evlenen Amca
Daha neler dedirtiyorlar bize yaaa..Bu ne sacnalıktır...Amca yeğen nasıl evlenebilir....Fazla yorum yok benden sizden bekliyorum yorumu meleklerim..Haberin detayları aşağıda....Ayrıca sizlerle akraba evliliği hakkında bilgi de paylaşmak istiyorum...

Amca ile yeğen evlendi
İstanbul’da 30 yaşındaki amca ile 24 yaşındaki universite oğrencisi oz yeğeni, resmi nikÂh kıydırarak evlendi. Olay ortaya cıkınca amca-yeğen kayıplara karıştı.
İstanbul Bağcılar’da yaşanan olayda, F.K. adındaki 30 yaşındaki ilkokul mezunu amca, kendisini buyuten ozağabeyi Ş.K.’nın 24 yaşında universite oğrencisi kızı Y.K. ile Bağcılar Evlendirme Dairesi’nde 7 Eylul 2010’da resmi nikÂhla evlendi. NikÂh, kızın evine 4 ay once gelen bir telefonla ortaya cıktı. Kiminle evlendiği ise aileye soylemedi.
Haberturk gazetesinin haberine gore, Acıkoğretim Fakultesi oğrencisi Y.K.’nın annesi, nufus mudurluğune başvurdu. Eşi ve cocuklarına ait nufus bilgilerinin yer aldığı dokumde, bekÂr sandıkları kızı evli goruluyor ancak eşinin kimliği belirtilmiyordu. Annebaba ve kız arasında tartışma yaşandı. Y.K., “Sevdiğim biri var, size soyleyemedim” dedi ve ertesi gun evi terk etti. Baba Ş.K., kızlarını bulmak icin kardeşi F.K.’yı aradı ancak ulaşamadı. Nufus mudurluğune yeniden başvuran anne-baba, kızlarının ozamcasıyla evlendiğini oğrendi. Aile, nikÂhın bozulması ve nikÂhı kıyan memurların yargılanması icin savcılığa başvurdu. Savcılık soruşturma başlattı. Savcı, belediye resmi nikÂh kıysa da Medeni Kanun’a gore nikÂhın gecersiz olduğu yonunde karar verdi.
Savcılık, şimdi kamuoyu adına dava acıp halen suren nikÂhı nufustanda duşurecek. NikÂhın kıyıldığı Bağcılar Belediyesi Evlendirme Dairesi’ndeki dosya incelemeye alındı. Bağcılar Nufus Mudurluğu Şefi E.D. ile evlendirme memuru G.T.’nin yargılanması icin savcılık soruşturma actı.
‘TESPİTİ İMKÂNSIZ’
Ancak kaymakamlık, ust soyların nufus işleminde gorulmediği, amca-yeğen gibi kişilerin yakınlık derecelerinin tespitinin imkÂnsız olduğuna karar vererek memurlar icin yargılama izni vermedi. Aile, memurların yargılanabilmesi icin dava acmaya hazırlanıyor. Amca-yeğen ise halen kayıp ve polis her yerde onları arıyor.
Sosyal hizmet uzmanı ve İstanbul Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu: “35 yıllık meslek hayatımda devletin de onayladığı resmi ensest nikÂhı ilk kez duydum. Yonetmeliğin 15. maddesine gore amca - yeğen evlenemez. Ancak sistem, evlilik işlemleri sırasında bu kayıtları vermiyorsa bu cok onemli bir boşluktur. Cok acil tedbir alınmalı.” İnsan hakları ve ceza hukuku uzmanı Av. Omer Oneren: “Bu işlemi yapan memurlar sadece evlenen kişilerin anne-babalarının aile nufus kayıtlarına baksa tespit edebilirdi. Yargılanırlar.”
‘HAPİS CEZASI VAR’
Ceza ve medeni hukuk uzmanı Av. Kemal Aytac: “Amca-yeğen ilişkisi yasalara gore enseste girer. NikÂha izin veren ve kıyanlar hakkında gorevi kotuye kullanma sucundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava acılır. Yasal inceleme yeterince yapılmamış.”