TRT Tepebaşı Studyoları'nda duzenlenen tanıtım konserinde grubun solisti Harun Tekin, TRT ile aralarında anlaşmazlık cıktığı iddialarını yalanladı. http://www.radikal.com.tr/arama.php?ara=1&y=1&foto=MET%C4%B0N%20PALA%20/%20AA
16/02/2008 (9028 kişi okudu)
RADİKAL - İSTANBUL - 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Turkiye adına yarışacak olan Mor ve Otesi'nin hazırladığı parca, TRT Tepebaşı Studyoları'nda duzenlenen davette kamuoyuna tanıtıldı. 2004 yılında piyasaya cıkan ve 250 bin adet satan 'Dunya Yalan Soyluyor' isimli albumleriyle muzik piyasasında kendine sağlam bir yer edinen Mor ve Otesi, Eurovision'da Turkiye'yi 'Deli' isimli parcayla temsil edecek. Tam 3 dakika uzunluğundaki parca, grubun alışılageldik tarzına cok yakın.
Hayko Cepkin, Yavuz Bingol ve Janset gibi isimlerin de katıldığı davette beş parcadan oluşan bir mini-konser veren grubun uyeleri, konser sonrası duzenlenen basın toplantısında cevabı merak edilen soruları yanıtladı. Oncelikle gectiğimiz haftalarda basına yansıyan, TRT ile aralarında şarkının 'Turk ezgileri' icermesi konusunda anlaşmazlık cıktığı yolundaki haberlerin gerceği yansıtmadığını vurgulayan grubun vokalisti Harun Tekin, şarkının tamamiyle kendilerine ait olduğunu ve TRT ile uyumlarının mukemmel olduğunu soyledi. "Şarkıyı İngilizce veya Almanca da yapabilirdik belki ama Turkce şarkı yapma konusunda iyi olduğumuzdan Turkce sozleri olan bir şarkı sectik. Bizim icin Eurovision'da Turkiye'yi temsil etmek zaten başlı başına bir başarı, o yuzden bundan sonra ancak sahnede dekor ustumuze yıkılırsa başarısızlık sayılır" diyen Tekin, yarışmanın Avrupa'da tanınmaları acısından iyi bir fırsat olacağını da ekledi.
Cift yarı final duzenlenecek
20-24 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da duzenlenecek 53. Eurovision Şarkı Yarışması, bu yıl ilk defa olarak cift yarı finalli olarak duzenlenecek. Buna gore, 19'ar ulkenin yer aldığı iki grupta başarılı olan ilk 10 ulke, 24 Mayıs'ta duzenlenecek olan final yarışmasında yer almaya hak kazanacak. Ayrıca ev sahibi Sırbistan ve dort buyukler olarak nitelendirilen Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya'nın doğrudan katıldığı final yarışmasında toplam 25 ulke yer alacak. TRT Genel Muduru İbrahim Şahin, Turkiye'nin yarı final grubunun oldukca zorlu olduğunu soyledi fakat grubun finale kalacağından emin olduğunu belirtti.
Mor ve Otesi'nin 'Deli' isimli şarkının sozleriyse şoyle:
Aranıyor sahibi ruhumun / tam yerine mi duştum / direniyor faili tutkunun / kızmış ve kuculmuş / aranıyor sahibi ruhumun / tam yerine mi duştum / direniyor / direniyor / direniyor / beni buyutun / ağlatmayın / sevginiz nerde / ovunduğunuz / beni buyutun / ağlatmayın / sahte duşlerle / oyalamayın / bir yarım akıllı bir yarım deli / dort yanım akıllı bir yanım deli / herkes akıllı bir ben deli / bir ben delirara
radikal.com