Mersin’in merkez Davultepe Beldesi sahilinde 4 arkadaşıyla akşam yuruyuşu yapan 44 yaşındaki Berrin Orbay hakkında, yolda yururken kolunun carpması sonucu tartıştığı Cumhuriyet Savcısı Sedat Ozen’in eşi Dilek Ozen’e "geri zekalı" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 10 ay hapis istemiyle dava acıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yakar’ın hazırladığı iddianamede, Orbay’ın yuruyuş parkurunda elini kolunu sağa sola hızlı sallaması sonucu savcının eşine carptığı, Dilek Ozen’in "Kollarınızı hızlı sallamanız sonucu oldu" sozu uzerine, "Geri zekalı" dediği ileri suruldu.

Olay yerinden ayrıldıktan sonra evine gittiğini, ardından jandarma ekipleri tarafından birlikte yuruduğu 4 arkadaşı ile birlikte karakola goturulduklerini anlatan Berrin Orbay şunları soyledi: "Yuruyuş sırasında ellerimiz carpıştı. Her zaman başımıza gelir. Doner, birbirimizden ozur dileriz el kaldırırız. Aynen oyle dondum el kaldırdım. Kadın bana ’Ne carpıyorsun be’ diye bağırdı. Ben de gayri ihtiyari ’Geri zekalı’ dedim. Savcı Bey, boyle kufur duymadığını soyleyince ’Oyleyse siz aristokratsınız’ dedim. Bana ’Dalga mı geciyorsun?’ dedi. Başımdan hic boyle bir olay gecmedi. Psikolojim bozuldu. Gece haplarla uyumaya başladım."

Eşiyle birlikte Orbay’dan şikáyetci olan Cumhuriyet Savcısı Sedat Ozen ise konunun yargıya intikal ettiğini hatırlatıp "Normal bir vatandaş olarak yasal hakkımızı aradık" diye konuştu.

Hurriyet
haber.turmania.com