LEVENT TUZEMEN - DOMİNO TAŞI
Tecrube sert bir oğretmendir. Once sınav yapar sonra ders verir. Bu tecrube yere ceket atmakla kazanılmıyor. Akılla oluyor.
Okan Buruk ve ekibi Kayserispor macına kadar ciddi bir sınavdan gectiler. Galatasaray zor kazansa bile takım olarak uyumlu, dikkatli, calışkan, mucadeleci ve coşkuluydu. 17 puan toplayan Galatasaray'ın bir kadro istikrarı, oyun hafızası ve oyuncuların oynama alışkanlığı vardı.
A Spor'daki 90'a programında, Kayserispor deplasmanının rotasyona acık olmadığını konusunda Okan Buruk'u uyarmıştım. Okan hoca ne yaptı? İleride bir yabancı oynatmak adına Kerem'i oynatmayıp Kazımcan'a sol bekte gorev verdi ve onune de fizik gucu sallanan Mertens'i monte etti.
Kayserispor macındaki kadro burum buram "Eyyam" kokuyordu. Cunku Mata antrenmanlarda iyiydi. Mertens aman kusmesin diye ilk onbirde yer buldu.
Kerem yoksa orada ya Rashica ya da Yusuf oynamalıydı. Mertens yedek soyunmaz diye bir kural mı var? Bu gereksiz rotasyon Galatasaray'ın sezon başı yakaladığı oyun ritmini bombaladı ve tum takım domina taşı gibi devrildi.
Mertens ilk 45'te sahada yururken geriye yardıma gelmediği icin genc Kazımcan'ın bolgesini Kayserispor Onur ve Ramazan ikilisiyle yol gecen hanı yaptı. Mertens 1 dakika bile Kayseri'nin sol tarafını tehdit etmedi. Mac boyu ayakları titreyen Kazımcan hata yapmamak cok caba harcadı.
Kayserispor iki golu de Galatasaray'ın solundan geliştirdiği ataklarla buldu. Kafası ucretinde olan Boey de cok pas hatası yaptı ve yerine donmekte hep gec kaldı. Dubois'i duşunmemek hataydı.
Rotasyon mağduru Galatasaray sezon başından bu yana en etkisiz oyununu Kayseri'de oynadı ve daha farklı yenilgiyi yine Muslera sayesinde yaşamadı.
SERKAN KORKMAZ - GERİLEME
Dun akşamki macı sadece Galatasaray penceresinden okumak Cağdaş hocaya haksızlık olur. Kayserispor dersine iyi calışmış ve hırslıydı. Bay gectiği haftada tam kadro calışan Galatasaray ise adeta "Milli mac arası" yorgunu bir takım gibiydi.
Ev sahibinin ilk yarıdaki ustun oyunuyla gelen golleri Okan hocanın işini cok zorlaştırmıştı. Sahanın en kotulerinden Midtsjo, Mertens ve Yunus ikinci yarıda kulubeye cekilip, Oliveira, Rashica ve Barış girince Galatasaray daha kifayetli bir takıma donuşmuştu.
55. dakikada Barış'ın koluna carpıp giren goldeki Oliveira korneri bile bu oyuncunun ilk 11'den kesilmesinin mantıksızlığını ispatladı.
Galatasaray ilk yarıda kazandığı sayısız duran top ve kornerde rakip kalede tehlike yaratmaktan cok uzaktı. Golun iptali kararında hakemler haklıydı. Fakat Galatasaray'ın ilk yarıda beklediği penaltıda VAR'ın devreye girmemesine stattaki hemen hemen herkes gibi ben de şaşırdım.
Kerem yerine ucuncu Turk olarak kadroya giren Kazımcan icin henuz erken gibi geldi bana. Onunde Mertens'in olduğu ilk yarıya gore kucuk bir diziliş değişikliğinin de katkısıyla ikinci yarıda "bir tık" derli topluydu gerci.
Mata, Icardi hatta Boey son performanslarından uzaktı. Ozetle; verdiği uzun arada tam takım calışan Galatasaray eksiklerini gidermemiş, geriye gitmiş. Transfer tahtası kapalı, oyuncularına duzenli odeme yapamayan Kayserispor'u ayakta alkışlıyorum. Dun akşam beyaz formalı takıma bir puan bile fazlaydı.
RHG Enerturk Stadı'ndaki taraftarına sadece uc puan değil gurur duyulacak bir performans da hediye ettiler. Macı statta izlediğimden ve son dudukle yazımı gondermek durumunda olduğumdan hakem hakkında detaylı yorumumu sonraya bırakıyorum.
GALATASARAY HABERLERİ - Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray macını değerlendirdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- GALATASARAY HABERLERİ - Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray macını değerlendirdi