Yogi Kazım Kimdir
Yogi Kazım 92 Yaşında

İşte mucize insan Yogi Kazımı tanıtalım sizlere...Nette gordum ve şok oldum diyebilirim...Adamın goruntusuyle yaşı ters orantılı sanki Maaşallah diyelim bizde...Yogi Kazımın uzun yaşamasının sırrı neymiş bakalım...

Yogi Kazım, 1920 Adana doğumlu. 4 yaşında Kur'an'ı hatmetti. 20 yıl dunya nimetlerinden uzak Himalayalar'da irade ve nefs eğitimi alıp, vucudun uzuvlarını kontrol altına almayı oğrendi.

1961'de gecirdiği bir trafik kazasında beli kırıldı. Tıp otoriteleri omur boyu sakat kalacağını, vucudunun belden aşağısının fonksiyonunu yitirdiğini soylediler. Geliştirdiği farklı tedavi yontemlerini bedeninde uyguladı. İyileşti. Bu durumu manevi bir sınav olarak kabul etti, sakat kalmanın acısını yaşamış bir yogi olarak insanlığa faydalı olma konusunda kendini borclu hissetti ve sağlıklı yaşamak uzerine bir proje başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile ilk ve orta oğretim okullarında konferanslar verdi.

10 yıl Turkiye'yi dolaşarak kendi sistemi "YOKA" (Yogi Kazım'ın kısaltılmış hali), yogilik ve vucut hakkında bilgiler verdi. Rabıtaya girerek (trans hali) beyinsel enerjisini parmakları aracılığıyla karşısındaki kişiye aktararak, olabildiğince, sinirleri uyarabiliyor. Bu ozellikleri bakımından yalnız Turkiye'de değil, dunyada da onun branşında bir yogi daha yok. Turk Yogisi, 92 yaşındaki Yogi Kazım'la ve Turkiye'nin en iyi haber dergisi Aktuel konuştu.