Kpss Şebekesinin Memur Yaptığı 28 Kişi
Ne diyeceğimi artık şaşırdım ben bu Kpss hakkında bişey diyemiyorum...Ve yazıklar olsun herkese obur dunyada hakkımı alacağım hepsinden para verip emek harcayıp giriyoruz biz bu sınava şunların yaptıklarına bakın...Yazıklar olsundan başka bişey demiyorum hakkımı da helal etmiyorum cunku buyuk bir hak yeme var ortada...

KPSS Şebekesi 28 Kişiyi Memur Yapmış
Kendi yerlerine başkalarını sınava sokan ve en son KPSS'de yakayı ele veren şebeke, bugune kadar 28 kişiyi memur yapmış.
KPSS- KCK bağlantısına dair gelen bilgiler yavaş yavaş netleşiyor. Başkalarının yerine 'joker' dedikleri başarılı isimleri sonava sokan şebeke, bugune kadar bu yolla kendi istedikleri 28 kişiyi memur yapmış.
Şebekenin, başkalarının yerlerine Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Kamu Personel Secme Sınavı (KPSS), Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (KPDS) da aralarında yer aldığı sınavlara girdikleri ve bundan da başarılı oldukları OSYM kayıtlarından teyit edildi.
Şebekenin, bugune kadar 141 sınava 'joker'lerin girmesini, 28 kişinin de devlet memuru olmasını sağladığı belirlendi. Şebekeye yonelik operasyonda 2 tabanca, 5 şarjor, 102 mermi ile birlikte ele gecirilen 42 sahte kimlik, cok sayıda sahte universite ve lise diploması, KPSS, LYS, ALES ve KPDS sınav giriş belgeleri de geniş faaliyet alanlarını gozler onune serdi.
ŞEBEKENİN BAŞI, DİCLE UNİVERSİTESİ'NDEN
Şebekenin koordinatoru olduğu iddia edilen, Dicle Universitesi Eğitim Fakultesi'nde araştırma gorevlisi olan E.T.'nin de şebekeye bağlı 'joker'i, ALES'te kendi yerine sokarak akademik kariyerine başladığı one suruldu.
ŞEBEKE LİDERİNİN HESABINDA 3 MİLYON TL
'Joker' adı verilen şebeke elemanlarının, yerlerine sınava girdikleri orgut sempatizanlarının, devletin, bakanlıklar dahil, onemli birimlerine girmelerini sağladıkları belirlendi. Şebekenin ayrıca başarılı olmalarını sağladıkları bu kişileri, orgutunun sokak eylemlerinde de kullandığı ileri suruldu. Şebekenin KCK uyesi de olan Diyarbakırlı liderinin banka kayıtlarından da bu yontemle milyonlarca liralık kazanc elde ettiği ortaya cıktı. Şebeke liderinin banka hesap hareketlerinde 3 milyon lira olduğu one suruldu.
ORGUT BAĞLANTISI FOTOĞRAFLANDI
Operasyon kapsamında gozaltına alınan zanlılara yonelik araştırmalar, teror orgutuyle bağlantılarını da ortaya cıkardı. Şebeke uyelerinden Y.A.'nın, teror orgutune bağlı Demokratik Yurtsever Genclik Meclisi uyesi olduğu, ceşitli eylemlere katıldığı, polis takibi sırasında cekilen fotoğraflarla de tespit edildi. Gozaltındakilerden N.A.'nın da yine teror orgutuyle bağlantıda olduğu oğrenildi.
"SORU KİTAPCIĞI CALINDI" HABERLERİ, OPERASYONU GUNDEMDEN DUŞURME AMACLI
Operasyona yonelik olarak İzmir Valiliği'nden yapılan acıklamada gecen cumartesi gunu, KPSS soru kitapcığının calındığına yonelik haberlerin, KCK bağlantılı bu şebekeye yonelik operasyonun gundeme gelmesini engellemeye yonelik olduğu belirtildi.
İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara illerindeki oerasyonda, aralarında 2 oğretmen ve 2 oğretim gorevlisinin de olduğu, toplam 40 kişi yakalandı. İzmir'e getirilen zanlılardan 6'sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 34 zanlının sorgularının ise devam ettiği bildirildi.